Požega.eu

Održana 30. Međunarodna smotra folklora u Velikoj (FOTOGLAERIJA)

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Održana 30. Međunarodna smotra folklora u Velikoj (FOTOGLAERIJA) Požega.eu | Održana 30. Međunarodna smotra folklora u Velikoj (FOTOGLAERIJA)

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Uz nešto izmijenjeni protokol, u odnosu na prethodne godine, održana je 30 Međunarodna smotra folklora u Velikoj u sklopu trodnevne manifestacije Čuvajmo obićeje.

Na svečanosti su uz domaći KUD Ivan Goran Kovačić nastupile Veličke mažoretkinje i djeca koja pohađaju tamošnji vrtić te članovi iz još sedam kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i zemalja iz okruženje, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Vojvodine. Među njima su bili i pred publikom pokazali svoje izvorne običaje, pjesme i napjeve Hrvatska izvorna skupina Budimpešta, HKUD Dubrave Aladinići, KUD Šijaci Biškupci, RKUD Rudar Raša, KUD Klokotić Rumunjska, HKUD Slavonija Jakšić i HKUD Matija Gubec Tavankut.

Između ostalih uzvanika i gostiju na smotri su bili, zamjenik županice Ferdinand Troha, nečelnik općine Velika Robert Hofman, načelnik općine Kaptol Mile Mavićić i dr. Smotru folklora je otvorio i sve nazočne pozdravio Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavosnke županice.

Foto: Ante KrstanovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.