Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Od Rame preko učeničkog doma u Zagrebu do Dore 2022..

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Požega.EU

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Od Rame preko učeničkog doma u Zagrebu do Dore 2022.. Požega.eu | Od Rame preko učeničkog doma u Zagrebu do Dore 2022..

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Požega.EU

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Mladi Marko Bošnjak rođen je 11.1.2004 godine u Mostaru. Djetinjstvo provodi u Prozor Rami ,gdje je i završio osnovnu školu. Od malih je nogu bio kreativan i vrlo talentiran u mnogim područjima.

S ne punih 5 godina kreće u crkveni zbor sa svojim sestrama, gdje časna sestra Anđelina Perić otkriva njegov talent za pjevanje.  Na njen nagovor, nekoliko puta je nastupio na dječjem duhovnom festivalu : "Djeca pjevaju Isusu" gdje osvaja prva mjesta.  S vremenom kreće nastupati i po drugim gradovima i dječjim festivalima,kao što su Pop fest Kupres ,Dok teče Lašva, Zlatno Slavejče itd..

U organizaciji ”EU- pred tvojim vratima” osvaja prvo mjesto u Sarajevu. S 11 godina natječe se u regionalnom glazbenim showu “Pinkove Zvezdice” gdje osvaja prvo mjesto i biva jedan od najistaknutijih natjecatelja u povijesti ovog glazbenog natjecanja. Doček za Marka u Rami, nakon što je pobijedio na natejcanju u Beogradu Mediji ali i glazbeni kritičari već tada za Marka govore,”čudo od dijeteta” ili “dječak anđeoskog glasa”….
Njegove izvedbe su zadivile sve koji su bili u prigodi pratiti ovo natjecanje ili njegove nastupe gledati na YouTube kanalu i drugim društvenim mrežama.

Poslije pobjede na tom natjecanju Markova intenzivno nastupa u brojnim gradovima ne samo BIH nego i zemalja u okruženju. U tom vremena ostaju zabilježeni i njegovi nastupi uz pratnju filharmonije BHRT-a, HRT-ovog orkestra i orkestra iz Novog sada. U okviru Večernjakova Pečata ,2016 godine nominiran je za osobu godine. 

Zbog njegovih glasovnih mogućnosti i emocije koju donosi na scenu, često je gost poznatih glazbenika, među kojima su,Toni Cetinski, Ana Rucner, Dražen Zečić, Miligram ,Jelena Tomašević, Kaliopi, Jacques Holdek, Tereza Kesovija i drugi. S 13 godina u Skoplju,a u suradnji s Aleksandrom Milevskijem i Bobanom Apostolovom snima singl na Makedonskom jeziku “Nie decata”.Marko i Kaliopi godine u suradnji s Anom Rucner je obradio pjesmu " Ashes" u originalnoj izvedbi od Celin Dion,te s Anom i Kvartetom Rucner ,nastupa na poznatom glazbenom događaju ”Ana u Gradu” na Srđu iznad Dubrovnika.

Marko i Ana Rucner Po završetku osnovne škole odlazi u Zagreb gdje upisuje srednju školu za grafiku, dizajn i medijsku produkciju a već četiri godine živi  u Domu učenika ”Antun Gustav Matoš. Usporedo sa srednjoškolskim obrazovanjem, nastavlja i svoj glazbeni put te snima nekoliko covera, obrada poznatih domaćih i strani skladbi..

Spletom niza okolnosti,Marko i Vlaho kažu, sudbina ih je spojila,,ostvaruje kontakt i započinje  suradnju s Vlahom Arbulićem..
Vlaho u suradnji s Mihovilom Šoštarićem skladbu ”MOLI ZA NAS”,u Markovoj izvedbi šalje na natječaj za DORU 2022.

Marko je uz pozdrav čitateljima našeg portala, na naš upit prokomentirao vrlo pozitivne kritike i odličnu rekciju publike nakon što je pjesma “”MOLI ZA NAS”objavljena..

“Oduševljen sam dojmovima publike nakon objave pjesme Moli za nas. Očekivao sam dobru povratnu informaciju, ali nisam se nadao da će to biti ovakvih razmjera. Iznimno sam sretan i ovo mi je ogroman vjetar u leđa za sve što slijedi. Drago mi je da me publika smatra jednim od favorita. To mi puno pomaže u ostvarenju mog dječačkog sna o odlasku na veliku pozornicu Eurosonga.

Odlazak u Torino bi za mene predstavljao ogroman uspjeh i neizmjernu sreću, ali i veliku priliku i odgovornost da na svjetskoj pozornici pokažem sve na čemu smo radili. Vjerujem u sebe i vjerujem u ovo s cime dolazim.” – istaknuo je Marko dok se u Opatiji,gdje se trenutno nalazi, odmarao od cjelodnevnih proba.Marko iznad Rame Napominjemo kako će u Opatiji nastupiti 14 natjecatelja s jednim ciljem..biti predstavnik Hrvatske na ovogodišnjoj Eurosongu koji se održava u Torinu. 14 finalnih pjesama i izvođača, stručni ocjenjivački sud odabrao je od njih 184 koliko ih je pristiglo na ovogodišnji natječaj. Finale se održava 19.2.2022.

 Autor pjesme “”MOLI ZA NAS”

Vlaho Arbulić o Marku i pjesmi za naš portal je kazao 

”Marko je izvanserijski vokal i divna duša. Ima dar od Boga kojim prenosi emociju u pjesmama koje napišem onako kako rijetko tko može. Tko god je slušao Marka, mislim da razumije o čemu pričam. 
 
Pjesma „Moli za nas“ vapaj je u teškim vremenima, istovremeno introspektivno i socijalno – elegija onome sto prolazimo kao društvo i kao pojedinci. Pjesma nije tipična balada, ima epski prizvuk i jaku, modernu produkciju. No, već 10. veljače ćemo imati priliku ćuti sve pjesme s Dore u cijelosti i mislim da će ta pjesma najbolje pričati sama za sebe, pogotovo na nastupu uživo 19. veljače.
 
Želja nam je ljudima dati cistu snažnu emociju, potaknuti ih da glazbu slušaju onako kako se glazba prije slušala. To ova pjesma i Marko zasigurno mogu napraviti”zaključio je Arbulić..Marko i Vlaho Markova pjesma je za samo nekoliko dana dostigla skoro 200 tisuća pregleda, a sve ankete i kladionice  koje prate ovogodišnju DORU svrstavaju ga u najuži krug favorita za pobjedu… 

Kako brojni Požežani svoje korijene vuku iz RAME, mjesta od kuda je i Marko, sigurni smo kako njihova potpora ovom ”dječaku anđeoskog glasa” neće izostati..

Iz Markovog tima su pozvali sve naše čitatelje da 19.2.2022. od 20 sati budu uz HRT i pozivom na broj 065224403, ili slanjem SMS-a sadržaja "DORA03", na broj 6006, podrže Marka i pomognu da se ostvari njegova želja o kojoj je još kao dijete maštao "nastupiti na EUROSONGU…"

https://m.youtube.com/watch?v=xdtiChy0UiwOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.