Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

OBOSTRANI DOGOVOR: Lovci i poljodjelci zajedno raspravili probleme štete na usjevima

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | OBOSTRANI DOGOVOR: Lovci i poljodjelci zajedno raspravili probleme štete na usjevima Požega.eu | OBOSTRANI DOGOVOR: Lovci i poljodjelci zajedno raspravili probleme štete na usjevima

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Lovačko društvo Šljuka iz Pleternice organiziralo je u svome lovačkom domu u Bzenici sastanak sa poljoprivrednicima toga kraja koji imaju zasijane kulture na području lovišta Požeška gora kojim lovci gospodare. Ovakvo okupljanje održano je po prvi puta u suradnji sa Gradom Pleternicom i gradonačelnicom Marijom Šarić.

-Zbog sve češćih i intenzivnijih šteta od divljači na zasijanim poljoprivrednim kulturama odlučili smo napraviti iskorak, te pomoći svim poljoprivrednicima i mještanima okolnih sela – ističu iz LD Šljuka.

Sredstvima koje je Šljuka dobila kao potporu za provođenje redovnih aktivnosti nabavljeno je nekoliko električnih pastira, te repelenti za odbijanje divljači. Ovom prigodom ukratko suprezentirani pleterničko Lovačko društvo, te uzroci i posljedice šteta. Pored toga objašnjen je način postavljanja, te održavanje postavljenih zaštitnih sredstava.

Nakon toga razvila se rasprava sudionika o ovim problemima. Jedan od mještana sela Bzenica Željko Dvorski je naglasio problem nabavke kolčića pomoću kojih se ograđuju zasijane parcele i na koje se postavlja žica za električni pastir. Isto tako Zdravko Klobučar iz Požeške Koprivnice ističe da je teško doći do ispravnih akumulatora potrebnih za pogon električnih pastira. On ima nekoliko zasijanih parcela na različitim mjestima pa je zamolio da mu se pomogne nabaviti akumulator. 

Na samom kraju javila se za riječ gradonačelnica Pleternice Marija Šarić istaknuvši značenje i potrebu ovog sastanka. Najavila je pomoć Grada u navedenim aktivnostima, te upute lovcima za rješavanje ovih problema na obostrano zadovoljstvo.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.