Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

NOVO IZDANJE: Nekadašnji požeški sudac i dužnosnik Mladen Gajer objavio zbirku pjesama

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | NOVO IZDANJE: Nekadašnji požeški sudac i dužnosnik Mladen Gajer objavio zbirku pjesama Požega.eu | NOVO IZDANJE: Nekadašnji požeški sudac i dužnosnik Mladen Gajer objavio zbirku pjesama

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Nekadašnji požeški, a kasnije poznati zagrebački sudac Mladen Gajer, objavio je odlaskom u mirovinu više zanimljivih knjiga vezanih uz svoj život i prošla vremena na našim prostorima.


Mladen Gajer već nekoliko godina objavljuje tekstove i pjesme u Požeškom pučkom kalendaru.


Radio je kao savjetnik u Republičkom sekretarijatu za pravosudne poslove i obavlja o različite funkcije u republičkim tijelima uprave, nadležnima za pravosuđe. Na kraju radnog vijeka 1987. vraća se mladenačkom stremljenju – primjeni građanskog prava kao javni pravobranitelj u Republici Hrvatskoj.


Ovih dana u Zagrebu je predstavljena knjiga Misli i osjećaji što je zbirka njegovih pjesama nastalih od najranije mladosti do umirovljeničkih dana, a dio ih je vezan uz njegov život u požeškom kraju.
Promocija je nazočila požeška pojesnikinja Đurđa Crnković, a sudionici su imali priliku dobiti na uvid ovogodišnje izdanje Požeškog pučkog kalendara.
Ova knjiga nudi čitatelju putovanje kroz raznolik spektar emocija i razmišljanja. Pjesme o mladosti i ljubavi plesat će s vama kao sjećanje na prve korake u svijetu odraslih. Stihovi o starijoj dobi i promišljanjima otkrit će dubinu autorovog razumijevanja života. Pjesme posvećene prirodi i moru prenijet će vam miris soli i zvuk valova, a stihovi o društvenim događanjima podsjetit će vas na vrijeme u kojem su nastali. „Misli i osjećaji“ su ogledalo autora, odražavaju njegovu dušu i iskrenost.


Gajer dugi niz godina slika i piše pjesme, a prozu je počeo pisati za svoje unuke, nastojeći zabilježiti i sačuvati događaje iz svojega života i života svoje obitelji. Objavljivao je kratke tekstove i knjige pod pseudonimom Matija Markulin, a prvu knjigu pod svojim imenom – Sudac: svjedočanstvo jednog vremena – objavio je 2016. Drugu knjigu Radne akcije 1947. – 1952. objavljuje 2018., a iste godine i treću knjigu Rat u svakodnevici jednog dječaka. Pjesme je počeo pisati još u mladosti i piše ih do danas, a u ovoj zbirci nalazi se autorov izbor njemu najvažnijih stihova.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.