Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Novi kuglački uspjeh mlade Požežanke – Nera Bakić, osvajačica Lige prvaka

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: sport-pozega.hr
FOTO: sport-pozega.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Novi kuglački uspjeh mlade Požežanke – Nera Bakić, osvajačica Lige prvaka Požega.eu | Novi kuglački uspjeh mlade Požežanke – Nera Bakić, osvajačica Lige prvaka

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: sport-pozega.hr
FOTO: sport-pozega.hr

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Nakon što su igračice KK Mlaka iz Rijeke čija je članica i naša sugrađanka mlada Nera Bakić, osvojile Svjetski kup u Apatinu u listopadu prošle godine, nakon što su osvojile domaće prvenstvo 1. HEP Super ligu za žene, red je došao i na odlazak na prestižno natjecanje, Finalni turnir Lige prvaka.


Turnir se održao na poznatoj FUNK Areni u Bačkoj Topoli (Srbija), a u ženskoj konkurenciji uz ekipu KK Mlaka, još su igrale i ekipe iz Češke, Njemačke i Srbije. Nakon što su u polufinalu uvjerljivo svladale Slovan Rosice iz Češke s 8:0 i s 3645 srušenih čunjeva postavile novi ženski rekord kuglane, na red je došao i finalni obračun sa Njemačkom ekipom SV Poellwitz.


U vrlo zanimljivom susretu u kojem je postavljen i najbolji ženski rezultat kuglane (Valentina Gal, 650 čunjeva, Mlaka), s konačnih 5:3 riječka ekipa osvaja još jedan trofej. S ponosom moramo istaći kako je Nera, učenica 2. razreda općeg smjera Gimnazije u Požegi, svoje prve kuglačke korake i hice ostvarila na požeškoj Gradskoj kuglani, kako je kroz Školu kuglanja i natjecanja na pojedinačnim i parovnim prvenstvima RH za Kuglački klub Nove nade, Požega, prepoznata od strane vodstva Hrvatske kuglačke reprezentacije U18 i Kuglačkog kluba Mlaka iz Rijeke u koji prelazi nakon Svjetskog prvenstva održanog u Varaždinu u svibnju 2023.


Evo samo nekih Nerinih uspjeha u nepunih godinu dana: 2. mjesto Svjetsko prvenstvo U18, 1. mjesto Svjetski kup, 2.mjesto pojedinačno prvenstvo RH U18, 1. mjesto ekipno 4.HKLI-PŽ s ekipom Hrast, Požega za koju je nastupala na dvojnu licencu u sezoni 2023/24., 1. mjesto ekipno HEP Super liga za žene s KK Mlaka, 1. mjesto Liga prvaka s KK Mlaka.


Jedino što Nera još može osvojiti u sezoni 2023/24. je KUP RH za žene, kako bi s nepunih 17.godina kompletirala sva 4 najveća trofeja koja se mogu osvojiti u klupskim natjecanjima. Neri želimo da dođe i do ovog trofeja, da se dobrim pripremama nametne i izbori odlazak na 1. Europsko prvenstvo mlađih juniora U18 i 22. Svjetsko prvenstvo U23 koje se igra u Slovačkoj u svibnju ove godine.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.