Nastavljeno suđenje pred Županijskim sudom u Osijeku bivšim čelnicima grada Požege Darku Puljašiću i Mariju Pilonu

Autor: D.K.

Na Županijskom sudu u Osijeku pred sudskim vijećem kojem predsjedava sutkinja Azra Salitrežić nastavljeno je suđenje bivšem požeškom gradonačelniku Darku Puljašiću i bivšem Saborskom zastupniku te njegovom zamjeniku Mariu Pilonu.

Do sada su na ročištima pred sudskim vijećem i na postavljana pitanja u svojstvu svjedoka bili Josip Vitez, bivši direktor Komunalca Požega d.o.o., aktualni gradonačelnik grada Požege dr. sc. Željko Glavić te nekoliko projektanata koji su pozivani na razgovore u Gradsku kuću u ured tadašnjeg zamjenika gradonačelnika Požege Marija Pilona kako bi se obavili određeni dogovori oko izvršenja potrebitih poslova u postupku javne nabave za izradu energetskih certifikata i glavnih projekata za energetsku obnovu zgrada.

Prema riječima većine svjedoka najveći interes je za sve te (ne)zakonite radnje pokazivao tadašnji zamjenik gradonačelnika Požege Mario Pilon koji je oko svega vodio „glavnu riječ“. U svemu tome svjedoci jako malo spominju tadašnji gradonačelnik Darko Puljašić koji ili nije oko toga puno ništa znao ili je prepustio da sve dogovara njegov zamjenik Mario Pilon.  

Danas će pred sudskim vijećem svjedočiti i svoja saznanja o svemu tome iznositi pozvani zaposlenici Komunalca Požega d.o.o. koji su radili i bili uključeni u tadašnji proces postupka javne nabave za izradu energetskih certifikata i glavnih projekata za energetsku obnovu zgrada.

Podsjetimo, optužnicom USKOK-a iz rujna 2021. godine Darka Puljašića i Marija Pilona se tereti za kazneno djelo trgovanja utjecajem jer su koristeći autoritete gradonačelnika i dogradonačelnika te predsjednika skupštine požeškog poduzeća Komunalac, zatražili od direktora Josipa Viteza da pogoduje točno određenim izvođačima u postupku javne nabave za izradu energetskih certifikata i glavnih projekata za energetsku obnovu zgrada kojima upravlja ta tvrtka.

Nadalje, kako prenosi 24sata.hr, USKOK tvrdi da su Puljašić i Pilon od Viteza tražiti da u postupku nabave za svaku pojedinu zgradu, uputi pozive za dostavljanje ponuda za energetsku obnovu onim ponuditeljima na kojega ga oni upute, a ti će ponuditelji prema dogovoru osigurati još dvije ponude ostalih ponuditelja.

U kojem će pravcu biti nastavak sudskog procesa ostaje za vidjeti nakon dovršetka današnje rasprave.

Foto: Sa zadnje sjednice iz rujna 2022.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot