Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Na šahovskoj simultanci u Slavonskom Brodu sudjelovali i igrači iz Požeštine

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: ŠK Brod, M.K.

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: ŠK Brod, M.K.

Šahovski klub Brod organizirao je u domu Udruge HVIDRA na Plavom polju u Slavonskom Brodu simultanku, a gost je bio prošlogodišnji prvak Hrvatske, mladi 24-godišnji zagrebački velemajstor Leon Livaić. Sudjelovalo je 27 igrača iz Slavonskog Broda, Ruščice, Bukovlja, Garčina, Gundinaca, Starog Slatinika, Gornjih Bogićevaca, Pleternice, Brestovca, Čaglina, Đakova, Ivankova, Vukovara i Dervente (BiH). Prigodnim pozdravnim riječima obratili su se predsjednik ŠK Brod Mijo Šišić i Ivica Kardum, pročelnik Odsjeka za obrazovanje, sport i kulturu Brodsko-posavske županije, koji je otvorio simultanku.
Velemajstora su pobijedili Antun Paljan i Ivan Tomljenović iz Ivankova, a remizirali su Matej Bušić iz Brestovca, Marko Vranić iz Garčina, Matej Aščić i Helena Aščić iz Slavonskog Broda, Ivica Relić iz Bukovlja, Đuro Kokanović iz Gundinaca te Žarko Grgić iz Gornjih Bogićevaca. Njima je u ime organizatora uručio medalje i prigodne nagrade klupski predsjednik Mijo Šišić.
Treba napomenuti da su među sudionicima simultanke bili igrači iz šahovskih klubova s područja Požeštine: Vina Markota (Marijan Kanjković), Brestovac (Matej Bušić, Pejo Martić, Filip Vojvodić) i Čaglin (Tomica Švajda, Matej Emić). Za sve sudionike simultanke pripremljen je prigodni domjenak uz pečenje, piće i kolače.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.