Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

MEMORIJALNI STOLNOTENISKI TURNIR “ROBERT SESAR“: Prvo mjesto i pehar osvojio STK Brestovac

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

U Pleternici je 26. studenog u sportskoj školskoj dvorani Osnovne škole fra Kaje Adžića održan 31. memorijalni stolnoteniski turnir „Robert Sesar“. Organizatori su bili Stolnoteniski savez Požeško-slavonske županije i Županijska podružnica UHDDR-a, a pokrovitelj Grad Pleternica. Turnir je odigran u spomen na hrvatskog branitelja iz Jakšića, poginulog 10. studenog 1991. godine u proboju prema Vukovaru, dragovoljca Domovinskog rata i pripadnika 3. gardijske brigade. Bio je član ondašnjeg pleterničkog Stolnoteniskog kluba „Slavija“.


Prigodnim pozdravnim riječima dobrodošlice sudionicima natjecanja obratili su se predsjednik ŽP UHDDR-a Tomica Galović i tajnik Antun Mandić, predsjednik županijskog Stolnoteniskog saveza Tomica Lešković i gradonačelnica Marija Šarić. Gradonačelnica je istaknula da ovaj turnir čuva uspomenu na naše branitelje.


-Dokle god čuvamo uspomenu i zajedno se ovako okupljamo, dajemo zapravo zahvalu i odajemo počast onima koji su stvorili ovu državu kakvu danas baštinimo, a bez toga sigurno ne bismo mogli biti danas ovdje. Želim vam svima puno sportskog uspjeha i lijepog druženja, što je još važnije od rezultata. Okupljanje na ovom memorijalnom turniru je velik događaj, a posebno mi je drago da se održava u Pleternici-poručila je M. Šarić te natjecateljima zaželjela dobrodošlicu i ugodan boravak u gradu.


Na turniru je sudjelovalo osam klubova s područja Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske i Vukovarsko-srijemske županije. Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine. Nakon zanimljivih stolnoteniskih nadmetanja, pobjednici skupina bili su Halo 92 Vukovar i Brestovac te su se sastali u finalu u kojemu je prikazana zanimljiva borba dvaju podjednakih protivnika. STK Brestovac je ovaj susret riješio u svoju korist s 3:2 te zasluženo postao pobjednik turnira, a vukovarskoj ekipi pripalo je drugo mjesto. Pobjednička ekipa je nastupila u sastavu: Robert Markanjević, Ivan Markanjević, Mario Pipinić i Filip Zubović.  Treće i četvrto mjesto podijelili su Požega i Strmac iz Nove Gradiške, peti je Godinjak, šesta Čazma, sedmi UHDDR Požega i osmi Limpres iz Pleternice.


Prve četiri plasirane ekipe dobile su pehare, a ostalima su uručene zahvalnice. Posao glavnog suca turnira korektno je obavio međunarodni sudac Tomislav Brnčić iz Nove Gradiške. Za sve sudionike natjecanja priređen je zajednički ručak u Etno kući Bello.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.