Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Lovcima Požeško-slavonske županije pripalo dvanaesto mjesto /FOTO/

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: J.T.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Lovcima Požeško-slavonske županije pripalo dvanaesto mjesto /FOTO/ Požega.eu | Lovcima Požeško-slavonske županije pripalo dvanaesto mjesto /FOTO/

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: J.T.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Tradicionalno dugi niz godina na strelištu u Bzenici kraj Pleternice se održavanja Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu kojemu je domaćin Lovački savez Požeško-slavonske županije. Na otvaranju ovog 28. prvenstva tu su bili sokolari sa svojim sokolima, Pleterničke mažoretkinje, te po prvi puta Kvartet rogista Lovačkog saveza županije domaćina pod vodstvom prof. Kristine Banovac, a instrumente im je darivao požeški poduzetnik Goran Šutalo. 

Pozdravne riječi uputili su predsjednik požeških lovaca Branko Bertelović i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, a još su nazočili požeška županica Antonija Jozić, predsjednik HLS-a Ivica Budor, predsjednik Gradskog vijeća Požege Matej Begić, upravitelj Podružnice Hrvatskih šuma Požega Milan Jurković i drugi uglednici.

Drago mi je da se još jedanput okupljamo na prvenstvu za koje ste se izborili svojim aktivnostima, spretnošću i rezultatima na županijskim natjecanjima. Vi ste najbolje od lovačkih saveza svojih županija i od srca vam čestitam na plasmanu na ovo prvenstvo, a onima koji će biti najbolji unaprijed čestitam. Zahvaljujem se i Županijskom i Hrvatskom lovačkom savezu na njihovom angažmanu i podupiranju ovakvih aktivnosti -  rekla je pozdravljajući sudionike Antonija Jozić. Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor izrazio je osjećaje ponosa zbog ovakvog jedinstva hrvatskih lovaca.

-Članovi smo FITASC-a, Međunarodne asocijacije za lovno streljaštvo, stalno ulažemo u razvoj lovnog streljaštva, dogovaramo dogodine da  budemo domaćini međunarodnog lovačkog kupa, te 2025. godine europskog prvenstva uz obilježavanje stote obljetnice našeg lovstva, vjerujem da će se ono održati ovdje u Bzenici, gdje još trebamo ulagati i opremati strelište kako bi zadovoljili sve kriterije – istakao je predsjednik HLS-a Ivica Budor. Hicem na stazi za lovački trap prvenstvo je otvorila pleternička gradonačelnica Marija Šarić.   

Ekipno lovci Virovitičko-podravske županije su prvaci sa 882 boda, drugi su strijelci Varaždinske županije sa 826 bodova, a treći  Šibensko-kninske županije županije sa 825 bodova.

Lovci Požeško-slavonske županije ove godine su osvojili  12. mjesto. Požeška momčad je nastupila u sastavu: Ante Vitalia, Hrvoje Šop, Josip Milković, Ivan Minarik, Ivica Pospišil i Ivan Širac. 

Pojedinačni pobjednik je Mario Genzić(Zagrebačka županija) sa 190 bodova, drugi je Ivan Srnić(Sisačko-moslavačka županija) sa 184 boda, a treći Stipe Šarić(Dubrovačko-neretvanska županija) sa 183 boda. Uz to nagrađeni su najbolji strijelci u disciplini gađanja vepra u trku i to Danijel Škunca(Ličko-senjska županija), Kristijan Vusak(Karlovačka županija) i Ivan Brlek(Varaždinska županija).

Nakon dvodnevnih natjecanja na završnoj svečanosti uručeni su pehari, medalje i vrijedne nagrade sponzora pobjednicima 28. državnog prvenstva u lovnom streljaštvu. Uručili su ih Ivica Budor, Branko Bertelović i Nevenko Jakopović, predsjednik Povjerenstva za lovno streljaštvo. Bertelović se zahvalio sudionicima natjecanja za korektnu i poštenu borbu, kao i uzorno ponašanje bez ikakvih problema, a čestitao im je na ostvarenim rezultatima. Završno se Budor zahvalio savezima i njihovim lovcima na sudjelovanju, te domaćinima na dobroj organizaciji državnog prvenstva i svima koji su uložili trud na njegovom provođenju.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.