Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Ljetovanje iz snova: Požeška će djeca konačno opet ljetovati u omiljenom odmaralištu na Krku!

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Ljetovanje iz snova: Požeška će djeca konačno opet ljetovati u omiljenom odmaralištu na Krku! Požega.eu | Ljetovanje iz snova: Požeška će djeca konačno opet ljetovati u omiljenom odmaralištu na Krku!

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

I kad su se mnogi već uplašili da će požeško dječje odmaralište u Baški na otoku Krku biti prodano, "zamračeno" ili prepušteno zubu vremena, konačno dobre vijesti! Građani su glasovali, a gradski oci ih poslušali te će od ove godine djeca ponovno ljetovati u Baški. Odmaralište je to u kojem su ljetovale mnoge generacije Požežana, u kojem su proplivala mnogobrojna požeška djeca, ali i koje je "za dlaku" završilo "na bubnju". Odmaralište je to oko kojeg su se godinama sukobljavale različite političke opcije, prikupljali politički bodovi i koje je prije devet godina, u svibnju 2014. izgubilo status dječjeg odmarališta te postalo prenoćište s doručkom s tri zvjezdice. Nekoliko je godina objekt bio u rukama privatnika koji je uložio, ali i po izlasku iz najma, kako doznajemo, ostavio objekt u ne baš zadovoljavajućem stanju. No to našu požešku djecu zasigurno i ne zanima baš previše. Niti ih treba zanimati. Ono što djecu zanima je kako provesti nezaboravnih tjedan dana u srcu prelijepog naselja, svega desetak metara od mora.

Pripreme za ljetovanje u punom su jeku i na stranicama grada Požege se navodi da je u tijeku rekonstrukcija kuhinje, izmjena instalacija, nabava nove kuhinjske opreme te adaptacija unutarnjih i vanjskih dijelova objekta.

Sezona ljetovanja planirana je od 2. srpnja, a učenici će ljetovati u turnusima od tjedan dana. Objekt će biti kapaciteta 50-ak ležajeva, a učenici smješteni u 6-krevetne, 4-krevetne i 2-krevetne spavaonice s vlastitom kupaonicom.

Cijena ljetovanja će biti 210 eura za sedam punih pansiona s tri glavna obroka i dvije užine. Tu su i stručna edukacija i pedagoški nadzor, kreativne radionice, animacijski sadržaji te rekreativni sportski programi. Za drugo i svako sljedeće dijete iz iste obitelji je 20 posto popusta. U skladu sa socijalnim programom Grada Požege za 30 učenika će biti omogućeno besplatno ljetovanje.

Kao u stara dobra vremena dan će djeci u potpunosti biti ispunjen. Nakon buđenja slijedi tjelovježba, doručak, ocjenjivanje urednosti soba, sportske aktivnosti na plaži, ručak, popodnevni odmor, kreativne radionice i sportske aktivnosti, večera, zabavni večernji program ili šetnje te u 22 sata odlazak na spavanje.

Vjerujemo da će se za Bašku tražiti turnus više, a mnogi već pitaju hoće li biti mjesta i za srednjoškolce ili pak umirovljenike.

Požeška će djeca konačno opet ljetovati u omiljenom odmaralištu na Krku!

Pogledajte i fotografije s ljetovanja požeške djece u Baški 1952. godine. Fotografije je prije 71 godinu snimio ugledni Požežanin i istinski zaljubljenik u svoj grad, dr. Željko Muljević, a preuzeli smo ih s Fb stranice Požežani.Požežani u Baški 1952. Izvor: iz arhive dr. Željka Muljevića

Požežani u Baški 1952. Izvor: iz arhive dr. Željka Muljevića Naslovna fotografija: Grad PožegaOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo