Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

KRAUTHAKER U RESTORANU IZBORNIKA DALIĆA U VARAŽDINU: Sljubljivali hranu i vina

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Mirković
FOTO: Arhiva obitelji Krauthaker

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | KRAUTHAKER U RESTORANU IZBORNIKA DALIĆA U VARAŽDINU: Sljubljivali hranu i vina Požega.eu | KRAUTHAKER U RESTORANU IZBORNIKA DALIĆA U VARAŽDINU: Sljubljivali hranu i vina

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Mirković
FOTO: Arhiva obitelji Krauthaker

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Vlado Krauthaker, poznati kutjevački vinar bio je gost Zlatka Dalića, izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije u njegovom restoranu The Family u Varaždinu. Oni su dugogodišnji prijatelji, a razlog ovog posjeta je sljubljivanje hrane i Karuthakerovih vina koja su na vinskoj karti restorana. Redali su se slijedovi hrane od predjela, glavnih jela do slastica, a u tom poslu pomagao je Daniel Đurđa, poznati somelier iz Zagreba birajući vino za svako jelo.
Ono što je Zlatko Dalić u hrvatskom nogometu, to je Vlado Krauthaker na hrvatskoj vinskoj sceni. Dalićev restoran nudi najbolje: dalmatinsko i istarsko maslinovo ulje, paški i livanjski sir, varaždinsko bučino ulje, slavonske kulene i kobasice, meso istarskog boškarina, dalmatinske i istarske pršute i sva druga gastro blaga hrvatskih proizvođača. Naravno, tu su i vina obitelji Krauthaker.


Dalićev The Family je puno više od običnog restorana. On je svojevrsni otvoreni muzej u kojem je prikazan dio povijesti hrvatske nogometne reprezentacije i gdje su izloženi originalni dresovi, medalje i pehari, lopte s utakmica iz mandata Zlatka Dalića. Svi dresovi, njih četrdesetak, su originalni, Modrića, Bobana i Kovačića i drugih koji su pronosili slavu hrvatskog nogometa. Neki su i potpisani.
Sve je to izloženo u moderno uređenom prostoru koji se prostire na tri etaže, a zamišljen je kao neka vrsta dnevnog boravka Varaždinaca i njihovih gostiju, u kojem mogu popiti kavu i doručkovati, ručati, imati poslovni ručak ili večeru ili zabavu s obitelji i društvom.
Ovo druženje je imalo i zabavni karakter u kojem su sudjelovali Mirko Žiga Švenda, pjevač narodnih napjeva iz Međimurja i Mate Grgat, izvođač opernih arija.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo