Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

INFRASTRUKTURNI RADOVI U BRODSKOM DRENOVCU: “Cilj je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim našim naseljima“

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: pleternica.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | INFRASTRUKTURNI RADOVI U BRODSKOM DRENOVCU: “Cilj je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim našim naseljima“ Požega.eu | INFRASTRUKTURNI RADOVI U BRODSKOM DRENOVCU: “Cilj je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim našim naseljima“

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: pleternica.hr

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Raznim rekonstrukcijama prometnica Grad Pleternica pokušava rješavati i problematiku nogostupa u okolnim naseljima. Prošlo je nešto više od pola godine od dovršetka radova na nogostupima u Buku, Svilni i Resniku, a radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu već ulaze u visoku fazu izvođenja.
Ovaj projekt vrijedan 433 000 eura u realizaciji je zahvaljujući Županijskoj upravi za ceste, čija je ravnateljica Ivona Matačić obišla radove zajedno s Antonijom Jozić, županicom Požeško-slavonske županije, Marijom Šarić, gradonačelnicom Grada Pleternice koji sufinancira ovaj projekt, stručnim nadzorom radova te predstavnicom Niskogradnje Jurčak d.o.o. koja je i izvođač radova.
-Trenutno imamo pripremljeno 3.000 metara asfalta, a ukupna dužina radova je 5.000 metara, čime će se ostvariti pješačka komunikacija kroz cijelo selo i povećati sigurnost prometa-izjavila je ravnateljica Matačić.
Realizacija izrade nogostupa započela bi i ranije, no aglomerizacija je uvelike usporila cijeli proces.
-Ovo je jedan značajan projekt, ali realizacijom više ovakvih projekata u svim našim naseljima stvaramo jednu veliku cjelinu. Dovršetkom ovog projekta korak smo bliže cilju u tom segmentu, a to je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim našim naseljima-naglašava gradonačelnica Šarić.
Novi nogostup zasigurno će koristiti svim stanovnicima Brodskog Drenovca, a najviše njihovim mališanima koji će imati siguran put do škole, što je i najvažniji ishod ovog projekta.
-Ovakvi projekti su iznimno važni jer direktno utječu na sigurnost građana i zbog toga su prioritet u svim našim gradovima i općinama. Uz navedene projekte koji su uključeni u Plan građenja Županijske uprave za ceste, jedan od budućih projekata ovog tipa koji bih posebno istaknula je izgradnja pješačkih staza i kolnih ulaza kroz naselja Vidovci i Dervišaga. Ulaganja se rade prema prioritetima i prema ukazanim potrebama jedinica lokalne samouprave, a veliki partner u izgradnji adekvatne prometne infrastrukture su „Hrvatske ceste“ kojima se ovim putem zahvaljujem. Svjesni smo i problematike kašnjenja na određenim dionicama, kao što su rekonstrukcije državne ceste Lipik-Dobrovac i državne ceste Frkljevci-Kadanovci, što ni u kojem slučaju ne stavljamo po strani. Iako nismo investitor, i dalje smo oni koji će ukazivati na probleme i apelirati kako bi agonija naših građana, koju stvara kašnjenje, čim prije završila-zaključila je županica.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.