Požega.eu
PREDSTAVLJENI HIBRIDI KUKURUZA DEKALB NA IMANJU OBITELJI KMETIĆ U ALILOVCIMA

Hibridi koji daju rekordne prinose /FOTO/

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Hibridi koji daju rekordne prinose /FOTO/ Požega.eu | Hibridi koji daju rekordne prinose /FOTO/

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Ivana Kmetić, uzorni poljoprivrednik iz Alilovaca i mladi agronom Marijan Crnjac, predstavnik tvrtke Bayer d.o.o. bili su ove godine domaćini predstavljanja hibrida kukuruza tvrtke Dekalb. Riječ je o središnjoj manifestaciji za Požeško-slavoinsku županiju na kojoj se okupilo više od dvije stotine farmera i poljoprivrednika te poslovnih partnera.

Na pokusnom polju kod Kmetićevih u Alilovcima bilo je ovoga proljeća zasađeno 18 hibrida, od najranijih FAO grupe 360 do najkasnije FAO grupe 550. Nakon kombajniranja i javnog vaganja svakog hibrida dobijeni su rezultai. Prosječni prinos suhog zrna na pokusima bio je 14,5 tona po hektaru sa 14 posto vlage. Na vrhu se našao hibrid DKC 5810 iz grupe FAO 520 sa rekordnim prinosom od čak 15,9 tona po hektaru. I ovoga puta okupljeni su se uvjerili u vrhunsku genetiku i nadprosječne prinose koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Dekalb hibridi su još jednom potvrdili zašto su lider na tržištu.

Predstavljeni su i neki noviteti za iduću sezonu. To su tri nova hibrida, DKC4726, DKC4933 i DKC5110 koji je ujedino najavljen kao hit za iduću sezonu.

Organizatori su pokazalo da ne samo su vrhunski poljoprivredni proiuzvođači i sjemenari već su i takvi organizatori. Ispod šatora podignutog usred njive bilo je svakojakog jela i pića. Između ostalog servirana je prasetina i janjetina sa ražnja. Nije izostala ni pjesma uz svirku tamburaša.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo