Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

(FOTOGALERIJA) 26. HERCEGOVAČKO SILO: Prihod od tombole Hercegovci darivali Odjelu pedijatrije požeške Bolnice

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

herceg

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ante Krstanović

Hercegovačka zavičajna zajednica Herceg Stjepan iz Požege organizirala je u Svečanoj dvorani Avia u Velikoj po 26. puta svoju tradicionalnu običajnu priredbu Hercegovačko silo. Bilo je to najveće godišnje okupljanje Hercegovaca, ali i njihovih prijatelja iz požeškog kraja, te drugih područja.


Dvoranu je popunilo više od 450 posjetitelja i gostiju među kojima su bili požeška županica Antonija Jozić, saborski zastupnik Nikola Mažar, čelnici državnih agencija i uprava Luka Čirko, Domagoj Mikulić i Ivan Boti, zatim  gradonačelnici Požege i Pleternice Željko Glavić i Marija Šarić, predstavnici hercegovačkih udruga iz Zagreba i Osijeka, čelnici općine Kupres, te Ramske zajednice Požega i požeškog Ličkog društva Vila Velebita.


-Osim druženja i zabave priredba ima humanitarni karakter jer prihod od prodaje tombole sa brojnim vrijednim zgodicima dajemo Odjelu pedijatrije požeške bolnice za kupovinu potrebne opreme – kazao je pozdravljajući sudionike predsjednik zajednice Herceg Stjepan Vlado Boban.


Radoslav Vukoja i Marinko Markota primili su priznanja za dugogodišnji doprinos radu te udruge.


-Drago mi je da dolazite iz svih krajeva i pokazujete zajedništvo. Slavonija je kroz protekla vremena primila ljude iz drugih krajeva koji su dali doprinos njenom napretku, a udruzi zahvala za sve što čini tako da će uskoro primiti povelju naše županije – istakla je otvarajući Hercegovačko silo županica Jozić. Molitvu je poveo vlč. Dražen Akmačić, župnik veličke župe.
Pjesme i običaje starog kraja izveli su gangaši iz Gruda s kojima su nastupili pučki svirači na gajdama i guslama, a kušali su se specijaliteti iz Hercegovine, te igrala drevna igra šijavica. Pored toga upriličena je degustacija vina požeškog i hercegovačkog kraja kojom prigodom su ponuđena vina Mihalj, Markota, Skelin, Nuić, Sontacchi i Vasilj.
Tijekom programa nastupio je požeški Nevera band pod vodstvom Mateja Marijanovića, a posebno je nadahnut bio njihov pjevač Bruno Čolak izvodeći brojne hitove što je sve dobro zabavilo i rasplesalo.  Priredbu je vodila Marijana Sabljak, voditeljica Radija Vallis Aurea.

Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.