Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Grgurevo nam kuca na vrata: Koje nas sve manifestacije očekuju 16.ožujka 2023.

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Plakat

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Grgurevo nam kuca na vrata: Koje nas sve manifestacije očekuju 16.ožujka 2023. Požega.eu | Grgurevo nam kuca na vrata: Koje nas sve manifestacije očekuju 16.ožujka 2023.

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Plakat

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Obilježavanju Grgureva, jednoj od najvažnijih tradicionalnih požeških manifestaciji prethodit će Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada koja će se održati 12.ožujka 2024. godine.


Nešto više o tome bilo je riječi na tiskovnoj konferenciji koju su održali gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić i direktorica Turističke zajednice grada Požege Mirna Šimunović-Svoboda.


-Požega slavi 797. obljetnicu, odnosno prvi spomen grada Požege u pisanim dokumentima. Jedna od odgoda je i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Požege koja je ujedno i prilika da građanima i našim gostima predstavimo što smo napravili u protekloj godini te projekte koje smo završili, započeli ili planiraju. Prilika je to i da ugostimo dužnosnike s kojima tijekom godine surađujemo na realizaciji onih raznih projekata važnih za razvoj grada, ali i da zajedno nagradimo naše najzaslužnije građane. No, prilika je to da naša Turistička zajednica organizira niz raskošnih događanja za građane na kojima će uz glazbu i gastronomske specijalitete uživati ​​u proslavi Dana Grada. planova s ​​kojima dobro stojimo u smislu buduće realizacije i bogate povijesti našeg grada - rekao je gradonačelnik Glavić.


U toj prigodi na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća očekuje se veći broj uzvanika i prijatelja grada dodijelit će se priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama.


Sama manifestacija Grgurevo održat će se u subotu 16. ožujka, a bit će u znaku povijesnih postrojbi, enogastro manifestacije "Zeleno-plavo" te bogatog kulturno-umjetničkog i zabavnog programa, tu su i brojna druga kulturna, obrazovna i sportska događanja koja će obilježiti ovogodišnju proslavu Dana grada Požege.
Raspored događanja 16.ožujka 2024. godine:
• 10:30 sati - Svečani mimohod povijesnih postrojbi (Željeznički kolodvor - Trg 123. brigade - Trg sv. Terezije)
• 11:00 sati - Smotra povijesnih postrojbi (Trg sv. Terezije)
• 12:00 sati - Projekt "Zeleno-plavo" & Grgurevski sajam
• 12:00 sati - Koncert: Slavonski dukati & TS Šokci / Nastup: Folklornog ansabla "Požega" & KUD-a "Požeška dolina"Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo