Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

GLAZBA BEZ GRANICA: Robert Vojvodić i Anna Sophie Boban pjevaju o Slavoncu, ali na španjolskom jeziku!

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: RV

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | GLAZBA BEZ GRANICA: Robert Vojvodić i Anna Sophie Boban pjevaju o Slavoncu, ali na španjolskom jeziku! Požega.eu | GLAZBA BEZ GRANICA: Robert Vojvodić i Anna Sophie Boban pjevaju o Slavoncu, ali na španjolskom jeziku!

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: RV

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

"El fuego de Eslavonia" glazbeni je uradak dvoje zaljubljenika u glazbu koji su se ponovno susreli nakon šesnaest godina. Autorici stihova Anni Sophie Boban, rođenoj u Njemačkoj, bilo je dvanaest godina, a Požežanin autor glazbe i aranžmana Robert Vojvodić, već poznati glazbenik iz tamburaša Bekrija koji je nastupio u Slatini, gradu njene mladosti. Ovu pjesmu pjevaju zajedno, a snimljen je video spot koji se emitira na našim televizijama.

Anna Sophie Boban danas je internacionalno zaštićeni brand, govori pet stranih jezika, te pomaže potrebitima kao kulturni tumač.

-Skladba „El Fuego de Eslavonia“ sinteza je glazbe, pjesme, plesa i glume – kaže nam Anna Sophie koja je ranije studirala glumu, u tom se smjeru i dalje obrazuje, a nakon srednje glazbene škole – smjer solo pjevanje polazila je jazz akademiju Orff Institut.

Pjesma je kubanskog ritma u kojoj ima i svirke tambura ali i prizvuka marijača i romske glazbe, koja govori o mladom Slavoncu koji je ostavio obitelj i djevojku otisnuvši se na rad u inozemstvo gdje ga je novac odveo u poroke, a u namjeri da se vrati djevojci unatoč kupovini poklona ne uspijeva jer se nije riješio poroka.

Svakodnevnica Anne Sophie i sadašnjeg profesora teorije glazbe Roberta rad je s djecom i odraslima, uvjereni su da će i njihovi budući uradci nositi potpis branda Anne Sophie, te biti kombinacija emocija, topline, temperamenta i žara - svjetlosti proizašle iz njihovih unutarnjih snaga.

-Kroz osjećaj i razmišljanje nam je buditi emocije i asocijacije kod slušatelja i gledatelja uz poštovanje prema tomu – ističe Anna Sophie. Robert već radi na novoj skladbi, a o čemu će ona napisati tekst, te koji to biti smjer i tematika zasada je njihova tajna.

https://www.youtube.com/watch?v=VT2Qoh_QTiU
 

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.