Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Edukativno studijsko putovanje vinara i vlasnika ugostiteljskih objekata iz Zlatne Slavonije u Sloveniju i Italiju

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: TZPSŽ
FOTO: TZPSŽ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Edukativno studijsko putovanje vinara i vlasnika ugostiteljskih objekata iz Zlatne Slavonije u Sloveniju i Italiju Požega.eu | Edukativno studijsko putovanje vinara i vlasnika ugostiteljskih objekata iz Zlatne Slavonije u Sloveniju i Italiju

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: TZPSŽ
FOTO: TZPSŽ

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U organizaciji Turističke zajednice Požeško-slavonske županije, vinari i vlasnici ugostiteljskih objekata s područja Zlatne Slavonije sudjelovali su u trodnevnom edukativnom studijskom putovanju kroz vrhunske vinarije i primjere ugostiteljske ponude destinacije Goriška brda u Sloveniji i Collio u Italiji.


Putovanje im je pružilo priliku za učenje, razmjenu iskustava te upoznavanje enološke i gastronomske ponude te direktan razgovor s vlasnicima i voditeljima vinarija i restorana. Sudionici su imali priliku vidjeti poslovanje nekih od najrenomiranijih vinarija i restorana, istražujući različite aspekte proizvodnje vina i gastronomije, ali isto tako i primjere grešaka koje se u poslovanju čine te vidjeti njihove učinke s pozicije gosta.


Ključni cilj ovog studijskog putovanja bio je prijenos znanja i razmjena iskustava među vinarima i vlasnicima ugostiteljskih objekata koji su imali priliku upoznati se s primjerima dobre prakse.


Turistička zajednica Požeško-slavonske županije ističe važnost ovakvih inicijativa za daljnji razvoj enološkog i gastronomskog turizma, a što je i jedna od smjernica dokumenta Strateški i operativni plan razvoja održivog turizma Požeško-slavonske županije do 2030. godine (u donošenju). Sudionici su izrazili zadovoljstvo organizacijom te istaknuli da su stekli vrijedna iskustva kao i uvid u bolje vlastito pozicioniranje na tržištu. Ovo studijsko putovanje dio je edukativnih programa koji za cilj imaju podizanje kvalitete gastronomske ponude s naglaskom na unapređenje prezentacije lokalne eno gastronomije Zlatne Slavonije.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.