Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
GODIŠNJA SKUPŠTINA SULKOVAČKIH VATROGASACA

Sljedeće godine proslavit će stotu obljetnicu postojanja Društva

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

dvd

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: Ante Krstanović

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sulkovci odradilo je tijekom 2023. godine 27 intervencija, od čega 22 tehničke, među kojima su dvije bile na ispumpavanju vode nakon obilnih kiša, a 20 njih na saniranju šteta krovišta nastalih zbog vrlo jakog olujnog nevremena. Pritom su sudjelovala 22 vatrogasca koji su intervenirali na području sela, Grada Pleternice i okolice te na ispomoći Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Požege zbog bujičnih poplava. Članovi Društva radili su na pregledu ispravnosti hidrantskih mreža i opreme, a uspješno je odrađena i združena vježba pleterničkog Vatrogasnog centra s kojim imaju uspješnu suradnju. Društvo djeluje s 18 aktivnih vatrogasaca operativaca, a raspolaže s manjim navalnim vozilom s visokotlačnim modulom i 400 l vode, vatrogasnom traktorskom cisternom s 3000 l vode, s električnom motornom pumpom, motornom pilom i ostalom opremom. Dva člana bila su na združenoj vježbi Civilne zaštite 24. veljače 2024. u Zarilcu na prostoru ribnjaka. Radilo se i na usavršavanju članova koji su osposobljeni za zvanja: vatrogasna mladež, vatrogasac i vatrogasac prve klase-istaknuto je to u izvještaju zapovjedništva koji je podnio Josip Gavrilović na 99. redovnoj godišnjoj skupštini Društva, na kojoj su sudjelovala 43 člana i  brojni gosti.


Među brojnim drugim prošlogodišnjim aktivnostima, sulkovački su vatrogasci sudjelovali na Roštiljadi  u Zarilcu, a u  svome mjestu su organizirali pokaznu vježbu na dvjema lokacijama kako bi mještani imali uvid u spremnost Društva za obavljanje intervencija. Donacijom Grada Pleternice nabavili su novu profesionalnu perilicu za suđe kako bi kuhinja bila funkcionalna, a renoviran i uređeni domski prostor služio svim mještanima. Na kraju izvještaja o radu istaknuto je kako se sljedeće 2025. godine obilježava stota obljetnica postojanja Društva, koja se planira proslaviti  na najvišoj razini. Slijedi  puno posla i priprema, a Dobrovoljno vatrogasno društvo Sulkovci otvoreno je za sve prijedloge i pružanje pomoći.


Osim izvještaja o radu i zapovjedništva, na skupštini su podneseni financijski izvještaj blagajnika, izvještaj Nadzornog odbora i verifikacijske komisije, a svi su izvještaji jednoglasno usvojeni. Prigodnim pozdravnim riječima sudionicima skupštine obratili su se Ivica Klobučar, zapovjednik DVD-a Pleternica, Marko Ašenbrener u ime Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, te predstavnici DVD-a Brodski Drenovac i Grada Pleternice. U ime Grada obratio se Tomislav Ećimović koji je prenio pozdrave gradonačelnice Marije Šarić.


-Iznimno smo ponosni na 12 vatrogasnih društava na našem  gradskom području, a uvijek gledamo kako unaprijediti vaš rad i resurse, što se pokazalo bitnim prošle godine u srpnju za olujnog nevremena. Tada smo se uvjerili na terenu kolika je snaga naših DVD-ova. I dalje smo otvoreni za suradnju, a nabavom profesionalne perilice suđa poboljšali smo uvjete u vašem vatrogasnom domu i za mještane Sulkovaca. Pohvalno je za vaše Društvo što je ono predvodnik društvenog života u svome mjestu-poručio je T. Ećimović te je zahvalio svim vatrogascima koji sudjeluju u radu DVD-ova, nudeći suradnju Grada tijekom obilježavanja stote obljetnice postojanja DVD Sulkovci.


Na kraju skupštine podijeljene su diplome članovima koji su osposobljeni za pojedina  vatrogasna zvanja. Za stjecanje zvanja vatrogasac diplome su dobili Petar Kelemović, Nikolina Peić i Ana Dvorski, za vatrogasca prve klase Josipa Majetić, Marija Kakuk i Josip Majetić. Za usavršavanje u vatrogastvu uvjerenje je dobio Josip Gavrilović. Diplome za stjecanje zvanja „vatrogasna mladež“ dobili su Ivano Šunjo, Stjepan Dvorski i Nikolina Nović.

Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo