Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Drugo mjesto u Francuskoj osvojio student Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi Zvonimir Paponja

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Drugo mjesto u Francuskoj osvojio student Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi Zvonimir Paponja Požega.eu | Drugo mjesto u Francuskoj osvojio student Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi Zvonimir Paponja

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Iz francuske prijestolnice- sommelierske medalje studenata Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi Studenti stručnog studija Enogastronomija Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi Nika Jukić i Zvonimir Paponja pod mentorstvom doc.dr.sc. Josipa Mesića sudjelovali su na Europskom natjecanju mladih profesionalaca u kušanju francuskih vina u Parizu u sklopu Međunarodnog agronomskog sajma (International Agricultural Show -SIA), a na poziv Corinne Samouille ispred francuskog Ministarstva poljoprivrede.

Natjecanje se sastojalo od pripreme prezentacijskih materijala na temu „Promjene u vinogradarstvu na dnevnoj osnovi“ koji se šalju prije samog natjecanja na vrednovanje. U Parizu se provelo kušanje francuskih vina koje se sastojalo od tri skupine testova. U prvoj skupini studenti imali su zadaću prepoznati vino kao i apelaciju, godinu berbe te cjenovni razred. U drugom setu zadataka vina se brojčano ocjenjuju, a u trećoj u koju ulazi samo prvih troje plasiranih zadaća je prepoznati vino i isto prezentirati na engleskom ili francuskom jeziku u trajanju od deset minuta.

Studentski tim ostvario je do sada najbolji rezultat- Zvonimir Paponja osvaja 2. mjesto i srebrno odličje uz novčanu nagradu, a kolegica Nika Jukić 10. mjesto od 70 natjecatelja.

Prodekan razvoj i poslovanje Fakulteta  doc.dr.sc. Berislav Andrlić Prodekan razvoj i poslovanje Fakulteta  turizma i ruralnog razvoja u Požegi doc.dr.sc. Berislav Andrlić -Navedeni uspjeh samo je jedan u nizu rezultata međunarodne suradnje i rada sa studentima na smjerovima Turizam i Enogastronomija koji se studiraju na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi pri Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koji studente praktično podučava u nastavnoj bazi Vinum Academicum kraj Kutjeva u vlastitom podrumu, vinogradu i prodavaonici vina, ističe ističe  prodekan razvoj i poslovanje Fakulteta  doc.dr.sc. Berislav Andrlić.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.