Drugo mjesto u Francuskoj osvojio student Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi Zvonimir Paponja

Autor: D.K.

Iz francuske prijestolnice- sommelierske medalje studenata Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi

Studenti stručnog studija Enogastronomija Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi Nika Jukić i Zvonimir Paponja pod mentorstvom doc.dr.sc. Josipa Mesića sudjelovali su na Europskom natjecanju mladih profesionalaca u kušanju francuskih vina u Parizu u sklopu Međunarodnog agronomskog sajma (International Agricultural Show -SIA), a na poziv Corinne Samouille ispred francuskog Ministarstva poljoprivrede.

blank

Natjecanje se sastojalo od pripreme prezentacijskih materijala na temu „Promjene u vinogradarstvu na dnevnoj osnovi“ koji se šalju prije samog natjecanja na vrednovanje. U Parizu se provelo kušanje francuskih vina koje se sastojalo od tri skupine testova. U prvoj skupini studenti imali su zadaću prepoznati vino kao i apelaciju, godinu berbe te cjenovni razred. U drugom setu zadataka vina se brojčano ocjenjuju, a u trećoj u koju ulazi samo prvih troje plasiranih zadaća je prepoznati vino i isto prezentirati na engleskom ili francuskom jeziku u trajanju od deset minuta.

blank

Studentski tim ostvario je do sada najbolji rezultat- Zvonimir Paponja osvaja 2. mjesto i srebrno odličje uz novčanu nagradu, a kolegica Nika Jukić 10. mjesto od 70 natjecatelja.

Prodekan razvoj i poslovanje Fakulteta  doc.dr.sc. Berislav Andrlić

Prodekan razvoj i poslovanje Fakulteta  turizma i ruralnog razvoja u Požegi doc.dr.sc. Berislav Andrlić

-Navedeni uspjeh samo je jedan u nizu rezultata međunarodne suradnje i rada sa studentima na smjerovima Turizam i Enogastronomija koji se studiraju na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi pri Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koji studente praktično podučava u nastavnoj bazi Vinum Academicum kraj Kutjeva u vlastitom podrumu, vinogradu i prodavaonici vina, ističe ističe  prodekan razvoj i poslovanje Fakulteta  doc.dr.sc. Berislav Andrlić.

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek