Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

CVJETIĆI GLAZBE: Prvo mjesto osvojio Filip Kresovljak, a „najcvjetić“ Nea Galić

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Brojni posjetitelji na potpuno ispunjenom Trgu bećarca u Pleternici uživali su u izvedbama 15 izvođača na autorskoj večeri „Cvjetića glazbe“, jedinstvenog Dječjeg tamburaškog festivala u Hrvatskoj, koji ove godine obilježava 30. obljetnicu. Na početku programa prigodnim pozdravnim riječima obratili su se predsjednik Glazbenog društva „Cvjetići glazbe“ Valentin Petranović i gradonačelnica Marija Šarić.


-Posebno zahvaljujem Organizacijskom odboru festivala koji 30 godina radi na tome da čuva baštinu i promiče je za sljedeće generacije. Ove je godine gotovo dvostruko više djece nego prošle, koja sudjeluju u ove dvije večeri, a djeci pokušavamo usaditi najvrednije što imamo, našu baštinu-istaknula je gradonačelnica te je mladim izvođačima zaželjela uspješan nastup.


Tijekom večeri pjesme su izvodili, uz pratnju Tamburaškog ansambla požeške Glazbene škole, pod ravnanjem Valentina Petranovića, sljedeći izvođači: Filip Kresovljak, Lara Čokrlić, David Kresovljak, Borna Erjavac, Lana Knežević, Fabijan Kovačević, Leonarda Kovačević, Nea Galić, Ivan Šarić, Stjepan Cvitić, David Buturac, Marija Marić, Dora Brkić, Tena Prpić i Lana Bobek.


Stručni ocjenjivački sud nije imao lak posao, a naposljetku je odlučio da pobjednik bude Filip Kresovljak s pjesmom “Ljutko” (Dominik Blaževac, Dominik Škrabal). Nagradu je pobjedniku uručila gradonačelnica Marija Šarić, a osim ove nagrade je i snimanje videospota te nastup na požeškom festivalu „Zlatne žice Slavonije“. Drugo mjesto zauzeo je Fabijan Kovačević s pjesmom “Oraj” (Antonijo Berač), kojemu je nagradu predala Ivana Ketović Marjanović. Treće mjesto osvojila je prošlogodišnja pobjednica Lana Bobek s pjesmom “Prva ljubav” (Vesna Valentić-Berač, Antonijo Berač), a nagradu joj je uručio Valentin Petranović. Titulu “najcvjetića” osvojila je Nea Galić koja je otpjevala pjesmu „O, čokolado“(Dominik Blaževac, Dominik Škrabal). Ona je ujedno osvojila i mjesto u Ljetnom kampu u Zarilcu od 28. do 30. lipnja, a nagradu je osigurao Poduzetnički centar Pleternica.
Sudionicima festivala pripala je godišnja ulaznica za filmske projekcije u Interpretacijskom centru Terra Panonica, a darivala ih je Javna ustanova Pleternica. Tijekom festivalskog programa svojim nastupom oduševile su mažoretkinje Grada Pleternice, članovi Dječje sekcije pleterničkog Kulturno-umjetničkog društva „Orljava“ i Plesne škole Piccola M.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.