Požega.eu

Čelništva Općine Kaptol i Zlatnog glasa Zlatne doline u Subotici na Festivalu bunjevačkih pisama

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Čelništva Općine Kaptol i Zlatnog glasa Zlatne doline u Subotici na Festivalu bunjevačkih pisama Požega.eu | Čelništva Općine Kaptol i Zlatnog glasa Zlatne doline u Subotici na Festivalu bunjevačkih pisama

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.Suradnja Festivala tamburaških pjesama Zlatni glas Zlatne doline iz Kaptola i Festivala bunjevačkih pisama u Subotici nastavlja se, a ovih dana Kaptolčani su nazočili 22. subotičkoj glazbenoj priredbi.Načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić i predsjednik Općinskog vijeća Dario Lončarević uz koordinatora programa Zlatnog glasa Zlatne doline Jelenka Topića i Kristinu Rubert, zamjenicu direktora Turističke zajednice Zlatni Papuk, koja je uz ovu općinu suorganizator festivala, boravili su u Subotici gdje su se sastali sa dr. Markom Sente, predsjednikom Hrvatske glazbene udruge i Vojislavom Temunovićem, umjetničkim ravnateljem Festivala bunjevačkih pisama.Kaptolčani su im uručili prigodne darove među kojima je bila i njihova reprezentativna monografija. Susreli su se i sa Tomislavom Žigmanovim, koji je poslanik Skupštine Srbije ispred hrvatskog naroda, pa je bilo riječi o daljnjoj suradnji.

Inače na subotičkom festivalu kroz tu suradnju nastupili su pjevač Slaven Stilinović iz Gospića, za kojega je stihove pjesme napisao Požežanin Branimir Mikić, te Prijatelji tambure iz Bihaća ovogodišnji debitanti kaptolačkog festivala.

Sastav Ruže iz Subotice je2019. godine gostovao na Zlatnom glasu, te pobijedio i plasirao se na požeški festival, a subotičkom festivalu su dobili prvu nagradu publike i posebnu nagradu za aranžman.

Kao prijatelja i suradnici Festivala bunjevačkih pisama tamo su bili i profesori požeške Glazbene škole i to ravnatelj Alen Kovačević i pročelnik Odjela tambure Saša Botički, koji je umjetnički šef Zlatnih žica Slavonije.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.