Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Biskup Škvorčević i svećenici čestitali papi Franji Uskrs

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Požeška biskupija
FOTO: Požeška biskupija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Biskup Škvorčević i svećenici čestitali papi Franji Uskrs Požega.eu | Biskup Škvorčević i svećenici čestitali papi Franji Uskrs

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Požeška biskupija
FOTO: Požeška biskupija

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na Veliki četvrtak, 28. ožujka 2024., pri svršetku mise posvete ulja u požeškoj Katedrali proglašena je čestitka koju su biskup Antun Škvorčević, svećenici i đakoni uputili papi Franji. U čestitci piše:

 
»Sveti Oče!
Veliki je četvrtak! U požeškoj katedrali okupili su se svećenici i đakoni, bogoslovi i sjemeništarci, predstavnici ovogodišnjih krizmanika i drugi vjernici na slavlje posvete ulja. Oni u Godini molitve, pripravljajući se za jubilejsku 2025. godinu, u sinodskom ozračju upućuju Vašoj Svetosti sinovski pozdrav poštovanja i zahvalnosti za imenovanog novog biskupa Požeške biskupije mons. Ivu Martinovića. Od srca Vam čestitaju 11. obljetnicu službe Petrova nasljednika, i u dubokoj duhovnoj povezanosti s Vama slave Isusovo pashalno otajstvo, želeći Vam radosnu svetkovinu Gospodinova uskrsnuća.
Svjesni težine povijesnog trenutka, obilježena nasiljem i nepravdama, napose očitovanima u ratu u Ukrajini i Svetoj Zemlji, gdje stradava mnoštvo nedužnih ljudi, zajedno s Vašom Svetošću uzdižu molitvu Pobjedniku nad zlom i smrću, da upravi vođe narodâ te oni od pokretača ratova postanu graditelji mira, i poštede mnoštva ljudi od stradanja, bijede i gladi. 
Molimo da Svemogući Bog svojom milosnom blizinom prati Vašu Svetost u apostolskom služenju Crkvi i svijetu, za dostojanstvo svakog čovjeka, poglavito najranjivijih. Istodobno ponizno molimo da udijelite apostolski blagoslov svim našim pastoralnim nastojanjima. Uz izraze osobitog sinovskog poštovanja, u zajedništvu vjere, nade i ljubavi, od sveg srca Vas pozdravljamo.«

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo