Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

BILI SU MATURANTI: Nakon 40 godina zajedno na obljetnici mature - pristigle kolege iz Kanade, Austrije i Srbije

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | BILI SU MATURANTI: Nakon 40 godina zajedno na obljetnici mature - pristigle kolege iz Kanade, Austrije i Srbije Požega.eu | BILI SU MATURANTI: Nakon 40 godina zajedno na obljetnici mature - pristigle kolege iz Kanade, Austrije i Srbije

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ante Krstanović

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Još jedan jubilej mature proslavljen je ovih dana u Požegi. Tim povodom okupilo se gotovo stotinu maturanata nekadašnjeg požeškog Centra za usmjereno obrazovanje Zvonko Brkić iz čak devet razreda. Rođeni su 1965. ili 1966. godine, a srednjoškolsko obrazovanje završili 1984. godine.
Njihovo školovanje bilo je po ondašnjem sustavu tako da su prve dvije godine imali zajednički pripremni dio, te nakon toga dvije godine usmjerenja za pojedina zanimanja pa je u toj generaciji bilo je mnogo različitih struka kao što su medicinska, ekonomska, elektro, matematička i druge.
Ključni organizatori ovog okupljanja bili su Ines Čereg i Mario Engelmann, a okupili su se pred zgradom požeške Gimnazije. Na slavlje 40 godina mature mnogi su pristigli iz drugih krajeva naše zemlje, ali i vršnjaci iz Kanade, Austrije i Srbije. Jedan od polaznika te generacije je i Cvjetko Obradović, posebni savjetnik ministra policije, zatim zamjenik požeške županice Ferdinand Troha i drugi. Sa njima su srednjoškolci bili doktorica znanosti Marcela Pamuklić, požeški primarijus dr. Dragutin Gašpar.
Druženje su imali u hotelu Grgin dol uz domaće specijalitete i dobru kapljicu, a vruću i veselu atmosferu ovim maturantima dodatno je podgrijavao DJ Pavka vraćajući ih hitovima iz sedamdesetih i osamdesetih godina u vrijeme njihove mladosti.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.