Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Anita Katić nova predsjednica Matice hrvatske Ogranak Požega naredne četiri godine

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Anita Katić nova predsjednica Matice hrvatske Ogranak Požega naredne četiri godine Požega.eu | Anita Katić nova predsjednica Matice hrvatske Ogranak Požega naredne četiri godine

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Anita Katić, profesorica u Osnovnoj školi Zdenka Turkovića u Kutjevu biti će predsjednica Matice hrvatske Ogranak Požega  naredne četiri godine, njena zamjenica je dosadašnja predsjednica Ogranka Ljiljana Marić a Kristina Rupert ostaje tajnica, odlučeno je na izbornoj Skupštini ove udruge. Uz mjere zaštite od pandemije Covida 19 u radu Skupštine održane u prostorijama Obrtničke komore Požega sudjelovali su članovi Ogranka te nekolicina njihovih gostiju. Osim čelnika izabrani su i članovi predsjedništva i nadzornog odbora.

Prije podnošenja izvještaja za prošlo i prihvaćanje programa za sljedeće razdoblje pročitano je pozdravno pismo Mire Gavrana, predsjednika središnjice Matice u Zagrebu koji zbog spriječenosti nije mogao doputovati do Požege.

O radu požeškog Ogranka i njenom četverogodišnjem mandatu govorila je predsjednica Ljiljana Marić. Posebno je ponosna na pokretanje nove manifestacije Večer poezije i vina „Vinum et poeta“ koja se održava na nacionalnoj razini. Ove godine manifestacija koju organizira u suradnji s požeškim Veleučilištem se treba održati po četvrti puta. Svake godine stiže sve više pjesama i to od ponajboljih pjesnika koji svoju reputaciju imaju i na međunarodnoj pjesničkoj sceni.  Prošle godine pokrenut  je natječaj za izbor najljepšeg ljubavnog pisma s ciljem da se uključe mladi u manifestacije Matice, ali i da se potakne na pisanje pisama, gotovo zaboravljene književne forme.

U četiri godine održana su brojna predstavljanja knjiga i predavanja različite tematike u suradnji s istaknutim stručnjacima i različitim ustanovama i udrugama. Kada je u pitanju nakladništvo u protekle četiri godine tiskano je 12 knjiga različite tematike, a tri su već spremne za tisak, od Ivice Ciganovića, Đure Mesića i Marije Iličić.

Predsjednica Marić je zahvalila i svojim prvim suradnicima, članovima Predsjedništva, podpredsjednici Marijani Ćorluka, tajnici Kristini Rupert, članovima Damiru Jakoubeku, Mariu Kalanu, Marijani Tomić Rajić i Ljubi Šolić, kao i drugim brojnim suradnicima. Posebno zahvala Požeško- slavonskoj županiji, gradu Požegi i općini Kaptol i načelniku Mili Pavičiću koji su svojim financijskim sredstvima podupirali programe Matice. Nije izostala zahvala sponzoru Vinariji Kaptol.

Skupštinu su pozdravili dr.sc. Željko Glavić, gradonačelnik Požege i Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonske županice. Obojica su i članovi Matice. Na izboru uz poziv na suradnju zahvalila je novoizabrana predsjednica Anita Katić.

U glazbenom programu je sudjelovala Klapa sv. Lovro iz Požege.

Foto: D. MirkovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.