Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

55. OBLJETNICA GIMNAZIJSKE MATURE GENERACIJE 1968. / 1969. „Kakvi ste vi neotesanci!“

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: BST
FOTO: BST

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

55. OBLJETNICA GIMNAZIJSKE MATURE GENERACIJE 1968.1969. „Kakvi ste vi neotesanci!“

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: BST
FOTO: BST

„Ej, tamo, pa dokle ću ja čekati! Ljudi moji, kakvi ste vi neotesanci. Pa dobro, jesmo mi na satu il' đe smo? Šta je vama, jel ovo obuka! Kakvi ste vi derani! Pa vi ste pred maturom! – riječi su to koje je očito nezadovoljan disciplinom u razredu izgovorio prof. Branimir Kempf 1969. godine, a kojima su maturanti generacije 1968./1969. počeli, okupljeni nakon 55 godina na proslavi obljetnice. Glas i stas mu je posudio tadašnji učenik Ivica Vuković. I tada su učenici „pratili“ svoje profesore, ali nije bilo mobitela pa da profesora zabilježe videom. No, zabilježila je to učenica Blanka Knez olovkom, što nije odoljelo vremenu.


Da su gimnazijski dani nezaboravni i da ih se svi s nostalgijom žele prisjetiti, potvrdili su i ovi maturanti svih razreda iste generacije, sada već u „ozbiljnim godinama“. Među njima nažalost nije bila prof. Nada Hajdarević, jedina od tadašnjih razrednica. Nažalost, godine nose i odnose, pa je dio njih u „vječnim lovištima“, kako su taj izraz davno pokupili iz „kaubojskih filmova“. U uspomenama bili su opet zajedno.


Maturanti požeške gimnazije iz sada već doista daleke 1969. godine nisu se međusobno izgubili, mada je samo dio njih ostao u Požegi. Za ovu obljetnici stigli su osim iz domovine, još iz Nizozemske i Slovenije, sada već umirovljeni profesori, doktori, novinari, inženjeri, ekonomisti, riječju svih zanimanja u kojima su odradili svoj staž. Ali, svoju vitalnost i želju za znanjima pokazuju svake obljetnice, kada osim zajedničke večere pogledaju novu gimnaziju, svoju staru, ali obnovljenu, dijecezanski muzej, knjižnicu… Ovaj put izbor je pao na Muzej bećarca u Pleternici i proveli dio zajedničkog vremena u veseloj atmosferi kakvu pruža ovaj muzej. Drage i dobro čuvane uspomene iz gimnazijskih klupa obnovili su na zajedničkoj večeri, a nije manjkalo niti pjesme i plesa.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.