Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

„Roštiljada i Biciklijada“ 28. travnja pored ribnjaka u Zarilcu

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić / Plakat

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | „Roštiljada i Biciklijada“ 28. travnja pored ribnjaka u Zarilcu Požega.eu | „Roštiljada i Biciklijada“ 28. travnja pored ribnjaka u Zarilcu

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić / Plakat

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDNa tiskovnoj konferenciji u Gradskoj upravi Grada Pleternice najavljena je manifestacija „Roštiljada i Biciklijada“ koja će se održati u Zarilcu na prostoru pored ribnjaka Športskog ribolovnog društva „Londža“. Gradonačelnica Marija Šarić je izrazila zadovoljstvo što može najaviti jednu u nizu proljetno-ljetnih manifestacija, kada se na zajedničkom okupljanju ponovno nađu Grad, Turistička zajednica i udruge.


- Pokažemo ono najbolje što imamo, okupimo naše stanovnike te zanimljivim sadržajima upotpunimo proljeće pred nama. Prva u nizu manifestacija je „Roštiljada i Biciklijada“ koja se održava već tradicionalno petu godinu u Zarilcu, a ove godine je 28. travnja, kada za „Roštiljadu“ okupljamo udruge s našeg područja. Početak okupljanja ekipa je u 10 sati, a roštiljanje počinje u 12 sati. Bitno je naglasiti da smo opet okupili naše udruge ŠRD „Londža“ i „Mladi za mlade, ali i sve one koje će sudjelovati u natjecanju. Svi zajedno odlučili smo opet pružiti jedan poseban doživljaj našim stanovnicima i gostima Pleternice-kazala je gradonačelnica.


O stručnom dijelu manifestacije govorio je zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić.
-Kao i proteklih godina, svaka ekipa koja se prijavi dobit će uz ugljen za roštiljanje 3 kilograma svinjskog i pilećeg mesa, te mljevenog od kojeg će se praviti ćevapčići i pljeskavice. Predaja pečenog mesa je u 13 sati. Lovci iz Lovačkog društva „Vražjak„ iz Sesveta, tradicionalni naši gosti i domaćini, pripremat će čobanac za sve sudionike „Biciklijade“. Športsko ribolovno društvo Londža iz Zarilca je uvijek naš dragi partner i nositelj je organizacije „Roštiljade“. Vjerujem kako ćemo i ove godine imati velik broj ekipa, njih pedesetak iz Požeško-slavonske i drugih županija. Za glazbu i dobru atmosferu je zadužen Tamburaški sastav „Paori“. Pozivam sve naše stanovnike koji se neće prijaviti da dođu jer uvijek to bude lijepa manifestacija u ovom proljetnom dijelu godine, a nadam se da će nas vrijeme poslužiti-poručio je zamjenik gradonačelnice.


O organizaciji „Biciklijade“ govorila je Iva Glibo, predsjednica pleterničke Udruge „Mladi za mlade“.
-Uz „Roštiljadu“ uvijek vežemo i “Biciklijadu“ koja se tradicionalno održava svake godine. Ove godine kreće 28. travnja s Trga bećarca u 11 sati do Zarilca. Svaki sudionik ima osiguran ručak i nitko neće ostati gladan, a svaki sudjeluje u tomboli gdje najsretniji dobitnik može osvojiti bicikl. Pozivam sve mlade i obitelji s djecom da se pridruže ovoj veseloj vožnji rekreativnog karaktera-zaključila je Iva Glibo.
Treba napomenuti da se svi zainteresirani mogu prijaviti do 20. travnja na broj mobitela 099 6949 247 ili na tz@pleternica.hr. U natjecateljskoj ekipi za roštiljanje može biti jedna ili više osoba.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.