Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

(NAJAVA) ČUVAJMO OBIČAJE ZAVIČAJA: Najduži stol uz koncerte Dražena Zečića i Cecilije, te smotru folklora sa 11 skupina

PRIJE 3 DANA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: DK

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | (NAJAVA) ČUVAJMO OBIČAJE ZAVIČAJA: Najduži stol uz koncerte Dražena Zečića i Cecilije, te smotru folklora sa 11 skupina Požega.eu | (NAJAVA) ČUVAJMO OBIČAJE ZAVIČAJA: Najduži stol uz koncerte Dražena Zečića i Cecilije, te smotru folklora sa 11 skupina

PRIJE 3 DANA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: DK

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Organizatori tradicionalne gastronomsko-turističke priredbe Čuvajmo običaje zavičaja, koja se održava u Velikoj od 24. do 26. svibnja, medijima su dali brojne pojedinosti o trodnevnim događanjima. Organizator je kulturno-umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić, a pokrovitelji Općina Velika i Turistička zajednica Zlatni Papuk.


-Prvoga dana 24. svibnja u šatoru smještenom na rukometnom igralištu škole koncert će imati Dražen Zečić i pop tamburaši Paori, u subotu je gastronomska priredba Najduži stol u Hrvata koji će biti duži od 400 metara, a na njemu će za posjetitelje uz kupovinu ulaznice od pet eura moći kušati niz specijaliteta iz svih krajeva naše zemlje, ali i iz inozemstva, kao i meso pečenog vola koji će biti spravljen za tu prigodu – ističe Tomislav Galić, direktor TZ Zlatni Papuk uz kojega je bila njegova zamjenica Kristina Rupert, koja je vodila medijski skup.


Te večeri tj. u subotu je predviđen koncert Cecilije za dobro raspoloženje posjetitelja u šatoru. Tom prigodom više udruga će izlagati svoje proizvode i predstaviti aktivnosti brojnim posjetiteljima.


-Posljednjeg dana priredbe u nedjelju je misa u veličkoj župnoj crkvi za sudionike smotre folklora, koji će u povorci proći od središta mjesta do pozornice nakon čega slijedi nastup 11 skupina među kojima su i one iz Rumunjske, Mađarske, Srbije, te Bosne i Hercegovine – ističe Bernard Gruić, predsjednik KUD Ivan Goran Kovačić.
Među izvođačima će biti folkloraši Aladinići, zatim iz Tavankuta kraj Subotice, Raše, Miljevaca kraj Drniša i niz drugih.
Pored toga otvorili su natječaj za najuređeniju okućnicu kroz koji će najboljima dodijeliti nagrade. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.