Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
TRADICIONALNI POŽEŠKI MASKENBAL

(FOTOGALERIJA) Maškare preuzele vlast u Požegi: ʼPripazite na punu gradsku blagajnuʼ

PRIJE 5 MJESECI
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | (FOTOGALERIJA) Maškare preuzele vlast u Požegi: ʼPripazite na punu gradsku blagajnuʼ Požega.eu | (FOTOGALERIJA) Maškare preuzele vlast u Požegi: ʼPripazite na punu gradsku blagajnuʼ

PRIJE 5 MJESECI
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Ovogodišnje požeške maškare bile su šarena povorka kostima,djece i njihovih roditelja. Prvo je nekoliko stotina okupljenih na središnjem trgu ispred Gradske kuće preuzelo vlast u Požegi. Izbio je politički incident jer gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić, nije drage vaolje predao ključeve grada i vlast. Opirao se, ali je poklekao pred odlučnom zahtjevom maškara i naglasio da nova vlast pripazi na punu gradsku blagajnu.


Nakon kratkog programa na trgu povorka je krenula prema Sportskoj dvorani Tomislav Pirc gdje se prosudbenoj komisiji predstavilo sedam pojedinačnih i 14 grupnih maski s više stotina sudionika. Tako su maskirani program izveli plesači Marine Mihelčić, Ilijane Lončar i ARTine, požeških vrtića Cvjetna livada i Sv. Leopolda Mnadića, osnovnih škola Antuna Kanižlića, Julija Kempfa i Dobriše Cesarića te gosti iz Doma za odrasle osobe iz Ljeskovice.


Najuspješnijim maskama pripale su nagrade i priznanja organizatora Turističke zajednice Grada Požege, Gradskog kazališta Požega, Požeškog sportskog saveza i sponzora.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.