Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

(FOTOGALERIJA) Koncert ispred Katedrale: ʼOvim svečanim koncertom zaokružujemo svoju koncertnu sezonuʼ

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D.K./S.P.
FOTO: Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D.K./S.P.
FOTO: Ante Krstanović

U svibnju 2018. godine održao se prvi koncert učenika i profesora Glazbene škole Požega ispred Katedrale Sv. Terezije Avilske u Požegi. Bio je to prvi koncert na otvorenom, u cijelosti osmišljen i ostvaren snagama djelatnika i učenika škole.
Koncertirali su najspremniji solisti i ansambli škole, izvodeći stilski raznolik i prostoru prilagođen program. Za učenike je nastup bio izuzetno edukativan jer su se morali snalaziti u potpuno novim uvjetima (ozvučenje, otvorena pozornica), uvažavajući akustične i prostorne specifičnosti.
Projektom Koncert ispred katedrale pokušava se zainteresirati za rad one građane koji nemaju naviku dolaziti na koncerte u Glazbenu školu ili za to nisu imali prilike.


-Ova je školska godina bila sjajna, rezultati su opet nadmašeni i mogu slobodno reći kako je ovo uspješnija školska godina nego prethodna, a s kojom smo bili itekako zadovoljni. Drago mi je da ovako svečanim koncertom zaokružujemo svoju koncertnu sezonu koja je, evo, pri samom kraju. A kada govorimo o rezultatima to izgleda ovako: ove smo godine otvorili novo područno odjeljenje u Velikoj, brjimo 150 nastupa na raznim natjecanjima, domaćim i inozemnim, ove je godine jako veliki broj prvih nagrada, oko 70 posto je postotak uspješnosti prvih nagrada. Do kraja školske godiine organizirat ćemo ukupno gotovo 100 koncerata, a nakon što je 2019. godine u našu školu stigao koncertni klavira marke Steinway & Sons D-274, jednom od najvrjednijih instrumenata na svijetu ove školske godine pridružio se i Steinway & Sons model C vrijedan više od 152 tisuće eura koji smo nabavili uz veliku pomoć Požeško-slavonske županije i Grada Požege. U konačnici, to je još jedna dobra godina za pamćenje, -rekao je ravnatlej Kovačević.


Na Koncertu ispred katedrale koji su uz brojne Požežane pratili i zamjenik županice Ferdinad Troha, predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović nastupili su svi zborovi matične škole – Mješoviti zbor, Veliki dječji zbor, Dječji zbor srednjeg uzrasta i dječji zbor Tintilinići te ponajbolji solisti škole među kojima i “Oskarovci”, učenici koji su osvojili “Oskara znanja” na Državnom natjecanju te laureati u svojim kategorijama na brojnim prvenstveno inozemnim natjecanjima.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.