Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

[FOTO] Patrik Pilaš i Ivan Ivanika izborili odlazak na državno natjecanje u Poreč

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: D. Krstanović/PSŽ
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: D. Krstanović/PSŽ
FOTO: D. Mirković

Udruga orača Požeško-slavonske županije, Poljoprivredno-prehrambena škola Požega i Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, organizirali su uvijek interesantno natjecanje orača, koje se ove godine u Požegi održalo devetnaesti put.

Svoje vještine oranja pokazalo je deset orača, među kojima su bila brojna mlada lica pa i jedna djevojka, a osim titule najboljeg, pobjednik je osigurao i plasman na državno natjecanje u Poreču.

Prije početka natjecateljskog dijela, oračima su sreću zaželjeli zamjenik županice Ferdinand Troha u ime pokrovitelja Požeško-slavonske županije, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević, predstavnik Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede Ivica Prpić, predstavnik Udruge orača Branko Pilaš te ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Požega Marija Mršo Raić.

- Svim oračima želim puno uspjeha, a onima koji će nas predstavljati na državnom natjecanju želim da pokažu na razini Republike Hrvatske da s naše Ratarnice dolaze ponajbolji ratari i orači - rekao je Troha.

Samo natjecanje organizirano je u tri kategorije, a s požeške Ratarnice kao pobjednici su otišli Patrik Pilaš u kategoriji ravnjaka, kod premetnjaka Ivan Ivanika, dok je u oranju konjskim plugom pobjednik Zdravko Bičanić.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.