Županovi “prijatelji i prijateljice” pognuli su glavu i pokorno poslušali – nisu prihvatili Polugodišnje izvješće o njegovom radu

POŽEGA – Na šestoj sjednici Županijske Skupštine Požeško-slavonske županije, između ostalih točaka dnevnog reda, bilo je i Polugodišnje izvješće o radu župana za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 30. lipnja 2018. godine. Izvješće nije prihvaćeno jer su vijećnici koalicijske većine HDZ/HDSSB/HSLS/HSU bili suzdržani. Teško je razumjeti ponašanje vijećnika, koji su velika većina njih i njegovi “prijatelji”, da ih ne nabrajamo poimence, koji prema svemu sudeći moraju poštivati stranačku stegu, pognuti glavu i slušati. Je li to bespotrebno dokazivanje političke snage, sile i (ne)moći??? Prihvatili ne prihvatili županija i aktualni župan će i dalje raditi i djelovati u djelokrugu svojih ovlasti. 

Hoće li se i u buduće nastaviti s takvim scenarijima i ne prihvaćati županova izvješća da ne budu niti “protiv” niti “za” već “suzdržani”.  Kako će na to građani gledati i protumačiti te kao takvo ponašanje vijećnika ocijeniti ostaje nam za vidjeti na prvim lokalnim izborima. U svakom slučaju vijećnici za nešto jesu što župan predloži, a za nešto nisu. Razmišljaju li svojom glavom ili samo pokorno slušaju kako bi sačuvali svoje udobne kakve takve fotelje i u budućnosti svjetliju budućnost za sebe??? 

Foto: slavonski.hr

0 Comment