ZLATNI PIR ČONDRIĆA: Slučajan susret na ulici donio brak s četiri potomka /FOTOGALERIJA/

DERVIŠAGA – Hvala što ste sačuvali naš roditeljski dom, a uz vas smo imali bedem ljubavi i sloge – kazao je Marijan Čondrić najmlađi sin Drage i Ane Čondrić na proslavi njihovog zlatnog pira kada se okupilo više od stotinu rođaka i prijatelja. Uz njega Drago(71) i Ana(70) rođena Stjepanović stekli su sinove Ivicu i Pavu, te kćer Katicu (udanu Grgurić), a oni im su pak izrodili desetoro unučadi.

Obnovu zavjeta uz pola stoljeća sretnog braka imali su u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici pred župnikom Ivicom Bošnjakom, a nazočili su i njihovi kumovi na vjenčanju  13. studenog 1968. u Derventi(Bosna i Hercegovina). Drago je rođen i odrastao u selu Kuljenovci, a Ana u obližnjem Koraću, a njihov slučajni susret na ulicama posavskog gradića Dervente urodio je brakom. Ubrzo nakon vjenčanja došli su u požeški kraj i bili podstanari više od tri godine! Drago je počeo raditi u „Plamenu“, Ana je bila domaćina odgajajući djecu, a suprug se kao zavarivač otisnuo na rad u Njemačku. Ubrzo u kupili potkućnicu u Dervišagi, te korak po  korak vlastitim novcem i trudom sagradili kuću, a kasnije i druge objekte u svome domaćinstvu.

Danas žive umirovljeničkim životom, a Drago kao društven i veseo čovjek unatoč zdravstvenim problemima često je u lovu s prijateljima u društvu „Jelen“.

-Najteže je bilo kada sam radio vani odvojen od supruge i djece, no koliko je mogućnosti bilo dolazio sam kući –priča nam Drago ne krijući zadovoljstvo onime što je postigao u životu. Djeca su završili škole, imaju obitelji, samostalno žive i to dva sina u Njemačkoj, jedan u Zagrebu, a kćer u Požegi.

-Gledali smo i jedno i drugo da se razumijemo i međusobno ničim ne opterećujemo, slagali smo se i o svemu dogovarali iako nam je često bilo teško – kažu nam „mladenci“ Drago i Ana sretni što su okruženi djecom i unučadi.

Za njih i brojne goste svirao je duo Horoskop(Tomislav Čolić i Ivan Biljanić), a uz obiteljsko veselje zaigrali su i kolo, te plesali u čast slavljenika.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

0 Comment