„Zlatni glas zlatne doline“ za jubilej dogodine priprema album svojih uspješnica

KAPTOL – Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline“ iduće će godine imati svoj veliki jubilej jer će se održati po 45. puta. Stoga se u općini Kaptol koja ga organizira već sada razmišlja da se na prigodan način obilježi ta obljetnica.

-Pripremamo album pobjedničkih i najuspješnijih pjesama sa deset prethodnih festivala na kojima su se izvodile nove pjesme pisane baš za naš festival – kazao nam je Mile Pavičić, načelnik kaptolačke općine.

Sadržaj tog albuma još nije u potpunosti utvrđen, no imajući u vidu koja su tamburaška imena tj. sastavi i pjevači na festivalu od 2009. godine izvodili nove skladbe sigurno je da će album biti zanimljiv ljubiteljima ove vrste glazbe.

Očekuje se da će na njemu biti pjesme „Običan pijanac“ u izvođenju Slavonskih dukata, „Četrdeset jeseni“ od Fijakera, „Gubitnik“ Željka Witovskog, „Lika  u srcu“ Slađana Poljaka, „Razbila se duša moja“ od TS Od srca do srca,zatim „To je moja Slavonija“ požeških tamburaša Zlatna dolina,pjesma „Šljivovica“ đakovačkih Zvona,„Kume kume majstore“ Dragana Vlajnića,„Joj što sam se napio“ od Salaša, „Ubila me ljubav njena“ u izvođenju Arteškog bunara,„Kud me ove ceste vode“ Martine Barač, „Jedina ljubav“ Ane Baketarić, „Noćas ti dolazim u snove“ TS Lajbeki, „Čovjek iz ravnice“ MPS Baće i Žeteoca,„Svirajte mi noćas tamburaši“ od TS Žute dunje,nadalje skladba „Sjeti se noćas mene“ Ivice Orlića i TS Daj što daš, „Moj Kaptole“ u izvođenju Monike Jurić, „Ej sretni danio“ TS Šil dil daj i druge.

Zasada nije poznato kada će album biti objavljen, no do „Zlatnog glasa zlatne doline 2019.“ u svibnju te godine zasigurno će biti kompletiran i umnožen.    

Portal pozega.eu je medijski pokrovitelj festivala.

Foto: Arhiva, pozega.eu

0 Comment