„Zlatni glas zlatne doline 2016.“ bit će 13. svibnja

Zlatni glas zlatne doline 2015. ilustracijaKAPTOL – Ovogodišnji tamburaški festival “Zlatni glas zlatne doline 2016.” održava se u petak 13. svibnja u Kaptolu. I ove godine očekuje se izvođenje dvadesetak novih pjesama pisanih za taj festival, a nastupit će brojni pjevači i tamburaški sastavi s područja kontinentalne Hrvatske.

-Studijske snimke novih još neobjavljenih pjesama u izvođenju vokalnih solista, tamburaških sastava i pjevačkih skupina izvođači, autori ili tonski studiji trebaju slati do 20. ožujka na adresu: Udruga za glazbu i pisanu riječ “Pan press” POŽEGA, Vučjak 9 –kaže Jelenko Topić, višegodišnji umjetnički voditelj „Zlatnog glasa zlatne doline.“

Nakon odabira pjesama, kao i ranijih godina, objavit će se festivalski album. Na sam dan priredbe 13. svibnja tijekom poslijepodneva održat će se generalna proba solista uz pratnju jednog tamburaškog sastava, najvjerovatnije „Posegane“, te proba drugih sastava ili pjevačkih skupina koji će nastupiti na festivalskoj pozornici kaptolačkog Vatrogasnog doma.

Odlukom stručnog suda dodijelit će se tri nagrade za najbolje pjesme i izvedbe, a isto toliko nagrada na osnovu glasova posjetitelja u dvorani.

Uz Udrugu „Pan press“ koja je nositelj programa festivala, organizator priredbe  je općina Kaptol, a pokrovitelj Požeško-slavonska županija.

Očekuje se da će i ove godine snimku festivala emitirati više televizijskih stanica u našoj zemlji i inozemstvu.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

0 Comment