Završen Dječji festival Superglas, a vrhunske koncerte imali Petar Grašo i Amira Medunjanin /FOTOGALERIJA/

POŽEGA – Aurea fest 2018. nastavljen je trećom večeri koja je protekla u znaku dva velika koncerta. Na trgu sv. Trojstva bila j završnica  Dječji super glas kada su nastupili najmlađi, a uslijedio je koncert  mladog brodskog soliste Dominika Blaževca sa sastavom poznati pod imenom  Dominik & co.

Središnji događaj bio je koncert velike estradne zvijezde Petra Graše kojega je pratilo  mnoštvo gledatelja. On se uz pratnju vrhunskog sastava  predstavio svojim brojnim hitovima što je publika primila s oduševljenjem.

Tomu je u dvorani Glazbene škole pred više od 300 posjetitelja prethodio nastup najveće regionalna i svjetske zvijezde sevdaha – Amire Medunjanin, nositeljica prestižne nagrade Najljepši ženski glas 2012. u izboru francuske fondacije Orange. Njezin glazbeni put obilježile su sevdalinke, koje jedinstvenim interpretacijama izvodi na brojnim koncertima diljem svijeta. Uz nju su bili prvoklasni glazbenici ugledni gitarista i aranžer Ante Gele te višestruko nagrađivani kontrabasista Zvonimir Šestak.

Uz to na Trgu sv. Terezije održane su predstave, radionice i igre za djecu, a u pješačkoj zoni nastavljen je Ulični festival – Vino Grad sa ponudom vina, hrane, rukotvorina, domaćih proizvoda, te nastupom uličnih zabavljača i nagradne igre. Ponovo su svirali tamburaši Rubato, a iza ponoći tu je upriličen prvi Aurea retro party uz jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova riječki the Beatles revibvakl band.

Zadnjeg dana festivala u nedjelju 2. rujna na Trgu sv. Trojstva od 20.30 sati izvest će se dvadesetak novih tamburaških pjesama uz nastup najpoznatijih estradnih imena, a uz 30 godina djelovanja koncert će imati Najbolji hrvatski tamburaši(bivši Zlatni dukati).

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment