Zanimljive manifestacije ovog vikenda u Jakšiću

JAKŠIĆ – Uz tradicionalnu manifestaciju u Jakšiću “Pjesmom u jesen” ovog nas vikenda očekuje i natjecanje u pripremi ribljeg paprikaša na kojem se očekuju brojne ekipe koje će pokazati svoja kulinarska umijeća. Sve u svemu očekuje se zanimljivim program s različitim zbivanjima i gostima tako da svi oni koji mogu neka se u petak i subotu, 14. i 15.rujna zapute put Jakšića. 

Organizator manifestacije je HKUD Slavonija koja se održava pod pokroviteljstvom Općine Jakšić i Požeško-slavonske županije i ove će godine u Jakšiću jesen biti dočekana raskošnim prikazom običaja i tradicije.

Treća po redu Fišijada održat će se 14. rujna u organizaciji ŠRD “Slavonac” Jakšić od 16 sati, a najatraktivniji dio programa, Smotra folklora, biti će upriličena 15. rujna na školskom igralištu od 16 sati.

Kao i prethodnih godina ljepotu baštine prezentirat će brojni folkloraši i konjogojstvene udruge s područja Požeško-slavonske županije ali i gosti iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva koji rado tom prigodom dolaze u Jakšić.

Za glazbeni program u večernjim satima pobrinut će se TS Garavi, trodnevni doček jeseni  u Jakšiću završit će u nedjelju, 16. rujna kada će priliku da pokažu poznavanje baštine imati najmlađi  folkloraši na smotri dječjih folklornih skupina.

0 Comment