Zamjenik požeškog gradonačelnika Mario Pilon i njegov skupocjeni BMW: On može parkirati tamo gdje drugi ne mogu!

Mogli bi ovaj članak započeti s blagim riječima pitajući “jednog” gospodina ima li njegovom bezobrazluku kraja. Dok svi drugi građani MORAJU platiti parkirnu kartu ako svoje vozilo parkiraju na nekom od javnih parkirališta, na kojima se naplaćuje parkiranje, izgleda da to ne mora zamjenik požeškog gradonačelnika Mario Pilon. Uredno i svakodnevno kada dođe na posao u Gradsku kuću gospodin Mario Pilon parkira svoj skupocjeni automobil BMW na označenom parkirališnom prostoru s oznakom “R”. Tko parkira na tom označenom mjestu svoje vozilo nije obvezan platiti korištenje parkirališta i ne dobije obavijest da plati dnevnu parkirnu kartu.

Do sada i nekoliko godina unazad gospodin zamjenik požeškog gradonačelnika ne plaća parkirnu kartu i uredno koristi privilegiju da to ne mora učiniti samo iz tog razloga jer je on “netko i nešto”. Jesu li svi drugi građani “budale” zato što uredno ispunjavaju svoje obveze i plaćaju parkirnu kartu, a oni koji ne plate uredno dobiju da plate dnevnu parkirnu kartu, a ako to ne učine slijedi im ovrha i svi pripadajući troškovi koji nisu baš mali. Može se tako, ali ne znamo do kada, ponašati zamjenik gradonačelnika Mario Pilon jer uživa uz politička i druga uporišta kod svojih nadređenih. Još jedan razlog takvom ponašanju u prilog ide jer grad Požega odnosno gradonačelnik Darko Puljašić nisu jasno i decidirano regulirali na koji način mogu da se koriste takva “povlaštena” parkirna mjesta.

Iz grada Požege smo dobili odgovor kako nema donesene odluke o korištenju parkirališnih mjesta s oznakom „R“ (rezervirano) te da mjesta s takvom oznakom, a koja se nalaze ispred, odnosno iza zgrade Gradske uprave na Trgu Sv. Trojstva, namijenjena su za potrebe Grada Požege, odnosno za službena vozila Grada Požege, goste Grada i gradonačelnika, gradske dužnosnike te djelatnike gradske uprave. Iz takvog odgovora može se puno toga iščitati pa ostavljamo našim čitateljima i građanima neka sami dođu do zaključka što znači taj odgovor i kome ide u prilog.

Tražili smo i od zamjenika gradonačelnika Maria Pilona da se očituje po tom pitanju koji nam je dao identičan i nejasan odgovor u kojem se navodi kome su ta mjesta namijenjena ali ne i da se ne mora platiti korištenje parkiranja privatnog vozila.

Tu “problematiku” smo istraživali još u rujnu prošle godine, slali upite i dobili odgovore. Mislili smo da će se u međuvremenu, do današnjeg dana, nešto promijeniti i da će zamjenik požeškog gradonačelnika Mario Pilon biti uzoran dužnosnik i biti primjer kako se ponašati, ali od takve odgovornosti izgleda ništa. Ako je u međuvremenu gospodin Pilon počeo plaćati parkirnu kartu rado ćemo objaviti tu njegovu hvalevrijednu gestu.

Ostaje otvoreno pitanje, čime bi se trebale pozabaviti i nadležne službe, prekoračuje li zamjenik požeškog gradonačelnika svoje ovlasti kao dužnosnik grada Požege izbjegavajući plaćanje dnevne odnosno mjesečne parkirne karte za razliku od drugih građana grada Požege koji to moraju uredno izvršavati. Zar nije sramota imati novca za kupiti skupocjeni automobil, a ne imati to malo “peneza” za platiti mjesečnu parkirnu kartu.

0 Comment