Vlastitim novcem i radom izgradili strelište na Požeškoj gori

VRIJEDNI LOVCI NISU ŽALILI TRUDA I ODRICANJA KROZ RADOVE PROTEKLIH GODINA

POŽEGA – Skupina od dvadesetak članova Lovačkog društva „Sveti Hubert“ iz Požege svojim su sredstvima i brojnim dobrovoljnim radnim akcijama izgradili strelište sa pratećim objektima smješteno između Gradskih i Crkvenih Vrhovaca uz županijsku cestu Požega-Nova Kapela. Sve to izdvojeno je iz naselja tako da ne remeti mir žiteljima sela na Požeškoj gori.

-Naš nekadašnji lovac i strastveni strijelac pokojni Ivan Včelik kupio je zemljište površine  4200 četvornih metara, koje nam je nakon njegove smrti darivala obitelj, a mi smo se organizirali kako bi izgradili potrebne objekte i prateće sadržaje – kaže nam Milorad Grabusin, koji je bio prvi među jednakima tijekom provođenja akcije. Njih 22 su izdvajali novac i dolazili na radne akcije kroz koje su ogradili navedeno zemljište, iskrčili ga od raslinja i šipražja, te priredili za obradu, a tu su izgradili bunker za ispaljivanje letećih meta u disciplinama trap i karabin. Uz to nabavili su stroj za automatsko izbacivanje meta, te nasuli i uredili prilazni put do strelišta kojega će koristiti za treninge prije lovačkih natjecanja, kao i za upucavanje lovačkog oružja pred otvaranje sezone lova. Tu su podigli nadstrešnicu za smještaj tridesetak osoba, te priručno spremište, a sve sadržaje može koristiti više od 170 članova „Svetog Huberta“.

Do sada su bez vlastitog rada uložili oko 30 tisuća kuna, a uz Grabusina ističu se Vlado Smoljanović, Vladimir Budimlić, Čedo Ćulibrk, Ringo Staudt, Đuro Lokmar, Blagoja Vuksanović, Željko Radovanlija, Marija Tešija, Nikola Ćosić, Ivan Prskalo, Željko Rajčević  i drugi.

Ovdje se lovci često okupljaju i na svojim druženjima, a nastavit će ovakvim akcijama kako bi izgradili i lovačku čeku s koje će s moći vidjeti šire područje Požeštine.

0 Comment