Velika zapljena duhana i opojnih droga

POŽEGA – Na današnjoj konferenciji u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj glasnogovornica Ivana Radić i voditeljica kriminalističke policije Biljana Vuković prezentirale su dovršena kriminalistička istraživanja prilikom kojih su policijski službenici uz zapljenu veće količine duhana zaplijenili i veću količinu droge i veću količinu domaćeg i stranog novca.

Biljana Vuković, voditeljica službe kriminalističke policije u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj

-Početkom mjeseca ožujka policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na području općine Kaptol u kojoj prebiva 49-godišnjak prilikom čega su pronašli ukupno 1290,45 kg sušenog duhana u listu, tipa „Virginia“, bez nadzornih markica Ministarstva financija RH. Vrijednost duhana na crnom tržištu iznosila bi oko 65.000,00 kuna, dok je za navedenu količinu država oštećena za trošarinu od oko 670.000,00 kuna. Također je prilikom pretrage pronađena jedna poluautomatska puška koju je 49-godišnjak nepovlasno posjedovao. Protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi zbog kaznenih djela „Nedozvoljena trgovina“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.“ – stoji u navodu PU požeško-slavonske, a Biljana Vuković, voditeljica službe kriminalističke policije naglašava kako je to najveća zapljena ikad u našoj županiji

Policija je dovršila i kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom s područja Požege  zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama. Pretražili su mu obiteljsku kuću, poslovni prostor i osobni automobil te su pronašli veću količinu proizvoda deklariranih kao soli za kupanje, a čiji se sastojci nalaze na popisu droga. Osim droge otkrili su i veću količinu domaćeg i stranog novca.

-Policijski službenici ove PU proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskih državljaninom sa područja grada Požege zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.“  Naime, policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, pretražili obiteljsku kuću, poslovni prostor i osobni automobil u vlasništvu 46-godišnjaka prilikom čega je pronađena i oduzeta veća količina proizvoda deklariranih kao soli za kupanje čiji se djelatni sastojci nalaze na popisu psihotropnih tvari, odnosno droga, a koje je osumnjičenik posjedovao radi daljnje prodaje. Prilikom pretrage obiteljske kuće pronađena je veća količina domaćeg i stranog novca za koju se sumnja da je pribavljena činjenjem kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, dok se vrijednost zaplijenjene  droge na tržištu procjenjuje na oko 50 tisuća kuna. Zbog sumnje na počinjeno kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ 46-godišnjak je uhićen i predan u pritvorsku policijsku jedinicu i protiv njega slijedi kaznena prijava – navodi PU požeško-slavonska.

0 Comment

Send a Comment