Vatrogasci će se po prvi puta obučavati za uklanjanje stršljena i zmija, a dobar jer odaziv za niz obuke specijalnosti, te za operativce i dočasnike

IDUĆE GODINE ODRŽAT ĆE SE NIZ NATJECANJA SVIH UZRASNIH KATEGORIJA VATROGASACA

Na zajedničkoj sjednicu Predsjedništva, Zapovjedništva i Nadzornog odbora Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije podnijeta je informacija o novom ustroju vatrogastva u našoj zemlji, a najviše je bilo riječi o obukama koje slijede u idućoj godini

-Zanimanje članova vatrogasnih društava za sve vidove obuke je dobro pa će za ispitanog vatrogasca biti organizirana obuka za dvije skupine, zatim po jedna skupina za dočasnika, dočasnika prve klase i vatrogasca prve klase po jedna skupina – kazao je Željko Petrović, predsjednik VZ županije.

Za pojedine specijalnosti biti će obuka po jedne skupine kandidata, a novost je da će se u suradnji sa požeškim učilištem Obris po prvi puta vatrogasci obučavati za uklanjanje stršljena i zmija,te u suradnji sa Zavodom za sigurnost iz Osijeka za rad sa hidrauličnim ljestvama na izvlačenje i to za vatrogasce iz društava koji imaju takvu opremu.

Najavljena su vatrogasna natjecanja tijekom 2019. godine i to na razini vatrogasnih centara  za djecu, mladež i odrasle dok će se 15. rujna u Pakracu održati županijsko natjecanje djece i mladeži, te 29. rujna pripadnika odraslih vatrogasnih postrojbi. Sa tih natjecanja tri prvoplasirane ekipe u svakoj kategoriji plasirat će se na državna natjecanja.

Početkom slijedeće godine priprema se sastanak sa predavačima za navedene obuke, te sa predstavnicima Centra 112 zbog početka rada nove aplikacije kojom se upravlja svim vatrogasnim intervencijama.

0 Comment