Uskrsni sajam: Pleterničani ponovno udružili snage, u blagdanskom vremenu sjetili se i stradalih u poplavama

PLETERNICA -Da blagdansko vrijeme u nam probudi osjećaj humanosti i povezanosti potvrdio je i ovogodišnji, 11. po redu pleternički Uskrsni sajam.

Trideset izlagača ponudili su svojim sugrađanima sve ono što im blagdansko vrijeme može učiniti ugodnijim, od ofarbanih jaja, košarica, zlatoveza i drugih ukrasa do sireva, meda i ostalih proizvoda iz domaće radinosti.

Pleternički su branitelji ovom prigodom pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja novca za stanovnike Hrvatske Kostajnice koji su u poplavama, čije posljedice se tek zbrajaju, ostali bez svojih domova.

– Ne možemo ostati ravnodušni jer je i nas u Pleternici zadesila velika poplava 2014. godine. Ti su ljudi već u dva navrata, u ratu i sad u poplavama, izgubili ono što je čovjeku uz život najvrjednije, a to je dom – rekao je predsjednik pleterničke udruge Tomica Perković.

Akcija će trajati tjedan dana. Osim kutije koja će biti postavljena u prostoru pleterničke udruge, novac će se moći donirati i u podržnici u Požegi na Trg Sv. Trojstva, u Gradskoj kući u Pleternici i u OŠ Fra Kaje Adžića. Jedna će kutija proći i kroz mjesne odbore.

Zbog radova u glavnoj ulici, Uskrsni sajam je održan u Vinogradskoj ulici, ispred Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica.
Predsjednica Turističke zajednice Grada Pleternice Marija Šarić vjeruje da će već dogodine Uskrsni sajam biti održan na glavnom pleterničkom trgu.

 

 

 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank