Unatoč prepirkama Zvonko Svoboda opet predsjednik, zbog krivolova tri lovca isključena, te ih osam ima zabranu lova

KAPTOL – Burno je bilo na izvještajno-izbornoj skupštini lovačkog društva „Vepar“u Kaptolu jer su nemili događaji iz veljače ove godine kada se dio lovaca tog društva našlo u krivolovu na području Slatinskog Drenovca zasjenili redovne točke ovoga skupa. Nazočili su mu Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol i Damir Poljanac, predsjednik tamošnjeg Općinskog vijeća. Vujnović i Pavičić su pozdravili rad skupa, te zatražili rješavanje problema društva temeljem akata i  zakona, te su čestitali 90. rođendan „Vepra“ koji će biti obilježen ove godine.

Sudionici skupštine prihvatili su odluku Stegovnog suda LD „Vepar“ kojim se trojica lovaca isključuju iz članstva, a osmorici su izrečene mjere zabrane lova na vremensko razdoblje od 12 do 24 mjeseca. Oni su pokušali osporiti ovu odluku prepirkama i „svojim“ tumačenjima zakonskih propisa, no bez uspjeha. O tome slučaju inače traje postupak pred nadležnim tijelima, a nakon prijave policije dalje ga vodi Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici jer se događaj zbio u lovištu na području Virovitičko-podravske županije.

Među tri kandidata tajnim glasanjem za predsjednika je ponovo izabran Zvonko Svoboda.

-Nedostajalo je lovačke etike i uzajamnog poštovanja, izgled lovno-tehničkih objekata u državnom lovištu Južni Papuk III je za svaku pohvalu, vodi se briga o divljači,izgrađena su 2 čardaka, 4 čeke i obnovljeno 8 solišta – istakao je u izvješću o radu Svoboda i upozorio na pojavu lisica unatoč stalnom odstrelu. Uz sve to uređivali su svoje lovačke kuće, te obnavljali i opremali njihove prostore. Donijet je novim program rada kojim se predviđa nabava stotinu komada fazanske divljači, stimulacija vlasnika lovačkih pasa, održavanje i obnova objekata u oba lovišta itd.

/Foto: D. Mirković/

0 Comment