U berbi graševine kod obitelji Sontaki na Hrnjevcu sudjelovali volonteri iz više EU i južnoameričkih država /FOTOGALERIJA/

Kao i prethodnih godina u berbu grožđa kod obitelji Sontaki (Cece) u kutjevačkom vinogorju uključili su se i volonteri koji dva mjeseca borave u Eko selu Latinovac na obuci u okviru programa Erasmus. Njih petnaestak iz Italije, Španjolske, Slovačke, Latvije, Portugala, Bugarske, Grčke, te dalekih južnoameričkih država Venecuele i Brazila brali su graševinu na lokaciji Hrnjevca. Neki od njih su se prvi put susreli s loznim trsovima i ubiranjem slasnih plodova tako da je zadovoljstvo među njima bilo još veće.

Nakon berbe volonteri su imali priliku sudjelovati u preradi graševine te se pobliže upoznati sa samom tehnologijom i proizvodnjom vina. Za njih je bio upriličen i obilazak podruma Sontaki kroz koji ih je proveo mladi gazda Krunoslav te ih upoznao kako se i na koji način čuva proizvedeno vini, način njegovog punjenja u boce odnosno butelje i pripremanje za prodaju.

U znak zahvalnosti obitelj Sontaki je počastila volontere koji su im pomogli u berbi s delicijama iz ovih krajeva.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment