TRADICIONALNO NATJECANJE POŽEŠKIH I ZAGREBAČKIH RIBIČA U LIPIKU: Požežanin Antonijo Samardžić ulovio šarana od gotovo 24 kilograma /FOTOGALERIJA/

Dva puta godišnje, krajem proljeća i početkom jeseni, šaranski timovi “Sharp Hooks” iz Zagreba i “Skoro” iz Požege odmjeravaju snage na jezeru Pjeskara u Lipiku. Riječ je o separaciji kvarcnog pijeska Staklane Lipik veličine preko pet hektara, a lovi se po sistemu “ulovi i pusti”. Okoliš jezera je dobro uređen i pogodan za višednevno kampiranje.

Proteklog vikenda, nakon tri dana i dvije noći obje ekipe su ulovile 43 ribe šarana i amura ukupne težine od preko 500 kilograma, Pobjeda je pripala požeškim ribičima Tomislavu Korenu, Ivici Janda i Antoniju Samardžiću. Samardžić je sa ulovljenim šaranom od 23,9 kilograma pripao i trofej naj ulova.

Lovilo se ali i uživalo u ambijentu, gastronomskim delicijama i piću. Osim jela iz ribičke torbe pekao se roštilj i kuhao čobanac. Nije izostala ni kutjevačka graševina. Ulov je bio jako dobar za ovo doba godine. Jezero Pjeskara postaje sve više ribička meka gdje se love kapitalci. Stoga je višednevni boravak neophodno dogovoriti s ribočuvarom znatno prije. 

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment