Tradicionalne sportske igre članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Čaglinu /FOTO/

U organizaciji Podružnice Čaglin UDVDR-a Požeško-slavonske županije održane su 13. Županijske sportske igre. Sudjelovalo je više od 200 sudionika iz sedam županijskih ogranaka koji se su se postrojili ispred Osnovne škole Stjepana Radića u Čaglinu.

Prigodnim riječima obratili su se predsjednik mjesnog ogranka Zdravko Brkanović, načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, zamjenik predsjednika požeške podružnice UDVDR-a Krešimir Pavelić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Otvarajući natjecanje župan je poručio dragovoljcima i veteranima Domovinskog rata da se natječu prijateljski, a na kraju će svi biti pobjednici. Ujedno je s ovoga mjesta uputio pozdrav teško bolesnom general-pukovniku Miljenku Crnjcu, sa željom da i ovu bitku dobije. Otvaranju sportskih igara prisustvovali su i dožupan Željko Jakopović i ravnateljica Doma za nemoćne osobe u Ljeskovici Rada Matoš. Nakon ceremonije otvaranja, na čaglinskom groblju položeni su vijenci, uz odavanje počasti, ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.
Ekipe su se natjecale u šest sportskih disciplina: malom nogometu, šahu, stolnom tenisu, potezanju užeta, streljaštvu i kuglanju. Nogometaši i potezači užeta svoje snage odmjerili su na školskom igralištu, šahisti i stolnotenisači u školskoj sportskoj dvorani, a strijelci i kuglači na streljani odnosno kuglani u Požegi.

Proglašenje pobjednika održano je u čaglinskoj sportskoj dvorani, a pobjedničke pehare uručili su predstavnici pojedinih Ogranaka, u nazočnosti dožupana Jakopovića i općinskog načelnika Bardača.

Ukupni momčadski pobjednik je Ogranak Požega s 34 boda, drugi je Brestovac (32), treći Kaptol (18), četvrto i peto mjesto dijele Pleternica i Čaglin (16), šesti je Pakrac-Lipik (12), a sedmo Kutjevo (4).

Organizator je za sve sudionike ovoga sportskog druženja pripremio ukusni vojnički grah i osvježavajuća pića.

Foto: A.P.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment