Topovi mužari i zvuci tambura prizivali su prijatelje i goste u vinogradarske kuće Branka Šutala, Vlade Bauera, Zorana Fumića, Ivana Rakonića i Jure Vrdoljaka na Velikom kamenu iznad Požege /FOTOGALERIJA/

Grgurevo je iza nas ali nismo uspjeli u jednom danu objaviti sva ona mjesta gdje se lavilo i feštalo. Smatrali smo vrijednim zabilježiti foto objektivom gostoprimstvo i požeških vinogradara koji su u svojim, kako ih netko naziva, klijetima odnosno vikendicama ugostili svoje prijatelje, poznanike, poslovne partnere. Našla se i koja kapljica vina i za putnike namjernike koji su se “slučajno” zatekli u blizini kod nekih vinogradara.

Naš fotoreporter Dule posjetio je u vinogradarskim kućama više nego gostoljubive domaćine Branka Šutala, vinskog uzoritog kardinala Vlade Bauera, Zorana Fumića, Ivana Rakonića i Juru Vrdoljaka gdje je zatekao većinom njemu poznata lica. Bili su tu oni domaći gosti, a bilo je i onih koji su došli i iz drugih krajeva Hrvatske kojih je za Grgurevo iz godine u godinu sve više.

Nitko nije ostao gladan niti žedan. Starih tradicijskih jela bilo je u izobilju uz vrhunske kapljice vina. Ugodu u toj gastronomiji narušavali su pucnjevi iz topova mužara koji su podsjećali na nekadašnju slavnu bitku i oslobođenje Požege od Turaka predvođenu fra Lukom Ibrišimovićem Sokolom.

Koliko su pucnjevi topova mužara možda nekima smetali toliko su uhu ugode bile tamburaške pjesme koje su se nizale jedna za drugom kako bi raspoloženje bilo što bolje.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment