TAMBURICA FEST: Slavonci među kojima i Požežani nastupaju na Petrovardinu

TAMBURAŠKI SASTAV RUBATO PO PRVI PUTA NA OVOM FESTIVALU NATJECAT ĆE SE MEĐU MALIM SASTAVIMA IZ VIŠE ZEMALJA

POŽEGA / NOVI SAD – Jedan od najpoznatiji tamburaških festivala u ovom dijelu Europe bez sumnje je Tamburica fest koji se održava unazad petnaestak godina i to na početku u selu Deronje, a zadnjih godina na Petrovaradinskoj tvrđavi iznad Novog Sada. On ovih dana okuplja ponajbolje velike i male tamburaške sastave iz niz zemalja.

Ove godine na natjecanju malih sastava nastupit će i požeško-gradiško-brodski sastav Rubato, te od Slavonaca još i Satir iz Davora. Oni će se natjecati među takvim skupinama iz Crne Gore, srbije, Bosne i hercegovine, Rumunjske itd.

Svake godine na toj priredbi proglašavaju se najbolji tamburaški sastav, ali i najbolji pojedinci na tamburaškim instrumentima, te im se dodjeljuju nagrade pa nije isključeno da netko od naših snaga osvoji jednu od prestižnih nagrada.

Programom je nastup Rubata, Satira i ostalih sastava te kategorije predviđen u petak 22. lipnja od 21 sat, te dodjela nagrada iste večeri u 23 sata. Festival će zasigurno prenositi javne televizije Srbije i Vojvodine, te vjerojatno Republike Srpske, tako da ga je moguće pratiti putem platformi ili interneta.

0 Comment