Sveopća makljaža bokserima, pajserima i motorkama: Druženje Roma u Kuli krenulo po zlu, jedni završili u bolnici, drugi u pritvoru

KULA – Sedam je osoba zatražilo liječničku pomoć u požeškoj bolnici, a nekoliko ih je završilo u pritvoru nakon sinoćnje makljaže u selu Kula nedaleko Kutjeva.

Kako neslužbeno doznajemo sve je počelo ležernim druženjem Roma iz Kule i susjednog Poreča koji su rodbinski povezani. U jednom je trenutku zaiskrilo oko neriješenih poslovnih odnosa, a svađa je ubrzo prerasla u sveopći makljažu u kojoj su, kažu nam mještani Kule, sudjelovala čak i maloljetna djeca.

– Tukli su se bokserima, metalnim šipkama, jedan je čak motorku palio. Ma to vam je bio užas! Djeca su skakala oko njih, kažu da su čak i za noge grizli – prepričavaju još uvijek šokirani mještani Kule.
Dodaju da sukob između Roma ovih dvaju sela postoji već godinama, ali incidenta ovakvih razmjera do sada nije bilo.

– Stalno je među njima napeto i malo-malo su neke svađe, ali ovo što je noćas bilo nije za prepričavati. Svaki dan se ovdje netko napije, potuče i pravi probleme. Bojimo se da će jednom završiti puno tragičnije nego sinoć – kažu nam mještani Kule koji baš nisu bili zainteresirani za razgovor, nego na sve ljutito odmahuju rukom.

Na intervenciju je upućena policijska patrola, no ubrzo se uvidjelo da im je potrebno pojačanje te je pozvano još nekoliko policijskih patrola koje su pokušale spriječiti incident kako ne bi došao do još težih posljedica.

U Kuli je danas mirno. Prepričava se sinoćnji događaj. Seljani se nadaju da će policija poduzeti opsežnije istražne radnje kako bi se utvrdile činjenice i stalo na kraj ovakvim incidentima…..dok ne bude prekasno.

0 Comment