Sve je spremno Međunarodni konjički turnir u Pleternici: Prvi natjecatelji sa svojim četveronožnim ljubimcima već došli

Predstojeći vikend bit će obogaćen još jednom manifestacijom u Pleternici, 12. Međunarodnim konjičkim turnirom, jedinog kao takvog u Republici Hrvatskoj. Pripreme su u samoj završnici, sve ide prema planu i programu, natjecatelji već dolaze kako bi se pripremili za utrke i natjecanja. Glavni organizator turnira Domagoj Katić ne skriva zadovoljstvo koji je održao i tiskovnu konferenciju, na kojoj su bila prisutna i dva suca Philip Bateman iz Engleske i Miguel Angel Gutierrez Camarillo iz Španjolske.

Na zelenim prostranstvima, kakva se samo poželjeti mogu, ekipe iz šest država već se pripremaju, spoznavaju teren i najavljuju više nego dobru manifestaciju

–Kao što vidite već su nam stigli prvi natjecatelji želeći se upoznati sa stazom. Prvi su nam došli iz udaljenijih krajeva, a neki su od njih ovdje već domaći. Ovdje je sve spremno, i očekujemo više od 30 natjecatelja sa 60-tak konja koji će se natjecati kroz tri dana u nekoliko disciplina, od dresurne vožnje, vožnje s čunjevima u parkuru, utrke maratona i utrke s čvrstim preponama. Ove godine imamo još više sudionika u natjecanju što govori da smo prepoznati kao turnir na europskoj sceni. Mislim da će ove vožnje jednoprega i dvoprega biti vrlo zanimljive posjetiteljima, posebno onim istinskim ljubiteljima konja te ih sve pozivam da dođu kroz ova tri dana od 22. do 24. lipnja na Hipodrom u Pleternicu – rekao je Domagoj Katić naglašavajući kako je laz na sve priredbe i natjecanja je besplatan.

Uz bogat natjecateljski program bit će i bogata ugostiteljsku ponudu tako da obitelji mogu provesti ugodan ili produženi vikend zajedno ali i vidjeti ponosne konje, lijepe zaprege i vješte vozače zaprega na djelu.

Konjički klub Pleternica, ako organizatora turnira predstavljat će domaći vozači sa zapregama i konjima, Tihomir Salarić i Matej Bello, što je također dobar napredak i zapravo cilj svega kada se krenulo u organizaciju turnira koji je s godinama postao i međunarodni, te sve cjenjeniji u Europi, ali i prekooceanskim zemljama.

Međunarodni suci, Philip Bateman iz Engleske i Miguel Angel Gutierrez Camarillo iz Španjolske koji su po prvi puta u Pleternici, izražavaju velike riječi pohvala ocjenjujući turnir dobro organiziranim upućujući poruku da se tako treba nastaviti i organizacijski biti još bolji i prepoznatljiviji. Po njihovim riječima Međunarodni konjički turnir je na visokoj razini na kojem mnoge druge zemlje mogu biti zavidne.

Na kraju tiskovne konferencije međunarodni suci su jasno poručili nositelju organizacije turnira Domagoju Katiću i njegovim suradnicima, “nastavite dalje i nemojte odustajati na preprekama“.

0 Comment