Što se to opet izgrađuje u Pleternici? Samo se postavljaju montažni boksovi i vrše pripreme za Međunarodni konjički turnir

Mnogi koji prolaze kroz Pleternicu – pokraj pleterničkog hipodroma pitaju se što se to opet izgrađuje, kakve to montažne hale niču posljednjih dana na toj lokaciji. Nije to nikakvo novo gradilište, što neke možda ne bi niti čudilo. Radi se o pripremama za Međunarodni konjički turnir i postavljanju montažnih boksova. U Konjičkom klubu Pleternica, organizatora Međunarodnog konjičkog turnira, doznajemo da je razlog za ranije postavljanje boksova nego inače je jer se očekuje daleko veći broj natjecatelja i onih koji će sa svojim četveronožnim ljubimcima doći i sudjelovati u različitim disciplinama. 

Na lokaciji su i članovi kluba koji obnavljaju postojeće maratonske prepreke koje je nagrizao zub vremena, nakon obnove predstoji još bojanje istih kako bi zasjale u punom sjaju i dočekale brojen posjetitelje koji će moći uživati i gledati ono od nemogućeg moguće.

Prema prvim najavama idući vikend nas očekuje više od 30 vozača i 60 konja, a detalje o samim natjecateljima očekujemo na najavljenoj tiskovnoj konferenciji iduću srijedu. Uz to, uspjeli smo doznati i kako uz sami europski vrh zaprežnog sporta organizator priprema i vrhunsku ugostiteljsku ponudu, ulaz je naravno besplatan kao i proteklih godina. 

0 Comment